Uitgesteld: Dansende Leegte #3: Biofeedback Tests


Wegens de richtlijnen van het RIVM is deze activiteit uitgesteld. Er volgt zsm een nieuwe datum.
—–
Gedurende de afgelopen maanden heeft Artist in Residence Sieta van Horck, samen met de bezoekers van Metaal Kathedraal, onderzocht welke lichamen van bewustzijn zich manifesteren in het menselijk energetisch systeem en in welke vormen.

De lagen van bewustzijn die in het westen doorgaans de overhand hebben zijn het mentale en fysieke lichaam. Wanneer we verstillen en in onze natuurlijk staat zijn van ontspannen (kalm, open en verbonden), nemen we ook andere subtielere lichamen van bewustzijn waar zoals het emotionele lichaam of het energetisch lichaam.

Hoewel iedereen dit individueel beleeft en bij elk van deze lichamen een unieke ervaring heeft (zo heeft elk individu andere verhalen in het hoofd spelen, is geen fysiek lijf hetzelfde en ervaren we emoties op verschillende manieren), is de onderliggende vormloze structuur hiervan universeel. Het functioneren van onze menselijke systemen is immers voor iedereen hetzelfde. Zo lijken de tijdelijke individuele vormen te dansen in de universele vormeloze ruimte van ons bewustzijn.

Deze intrigerende dans tussen de vorm en het vormeloze in het menselijk bewustzijn probeert Sieta, gebruikmakend van biofeedback technologie, waar te nemen en te duiden,

Interactieve lezing #3

In deze derde interactieve lezing vertelt Sieta over haar onderzoek naar intuïtieve belichaamde intelligentie in levende organismen en het menselijke energetisch systeem. Daarnaast onderzoeken we samen hoe de verschillende lichamen van bewustzijn zich manifesteren in jouw menselijk elektromagnetisch veld. Je wordt verbonden met de computer die door middel van biofeedback technologie de energie fluctuaties van jouw menselijke systeem registreert. Sieta neemt je vervolgens mee door een meditatieve oefening om inzicht te verkrijgen in jouw directe ervaringen.

Workshop duurt 2 uur, 13.00 – 15.00 uur. Meld je voor €5,00 online voor deze workshop, max 10 deelnemers.

Door Sieta van Horck

Sieta van Horck (1992) gebruikt technologie als taal om de subtiele lagen van levende organismen te onderzoeken en menselijke intuïtieve belichaamde kennis te exploreren. Technologie wordt gebruikt als instrument en taal om inzicht te verschaffen over het natuurlijk functioneren van het menselijke systeem en verbondenheid te creëren tussen de interne belevingswereld en de externe omgeving. Aan de basis van haar werk staat inclusiviteit in plaats van separatie, verbinding in plaats van categorisatie. Haar interactieve experimenten nodigen uit om voorbij het analytische denken waar te nemen. Er ontstaat een verschuiving in perceptie waardoor de mogelijkheid ontstaat voor het herconfigureren en herwaarderen van onze relatie tot onszelf, anderen en de aarde. Meer over Sieta.

Emptiness Dancing wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie