Dangerous song – Het gevaarlijke lied


Unieke Australische voorstelling in Metaal Kathedraal
Zondag 9 september & zondag 23 september om 15.30 uur en 20.00 uur.

‘Dangerous Song’ van Linsey Pollak en Lizzie O’Keefe keert terug naar het moment van ‘No Return ‘ van de planeet Aarde. Een planeet die zich in miljoenen jaren ontwikkelde tot een uniek, paradijselijk en complex ecosysteem geladen met een diversiteit aan levensvormen. Na het ontstaan van een dominante levensvorm van enorme impact, konden vele levensvormen niet overleven en stierven uit om nooit meer terug te keren. Hét moment waarin de aarde in haar unieke vorm werd aangetast en onontkoombaar veranderde. Het gevaarlijke lied is een verhaal dat verteld wordt vanuit stemgeluiden van bedreigde en uitgestorven diersoorten, die je toespreken vanuit hun hart, op een manier waarin woorden tekort schieten.

Linsey en Lizzie combineren in vrije improvisatie de menselijke stem met de geluiden van bedreigde en uitgestorven dieren. De Australische theatermakers en muzikanten gaan in Nederland een samenwerking aan met de Beeldjutters om de beeldtaal van Dangerous Song verder te ontwikkelen. De combinatie van technieken zoals Sonic Morphing, live looping en het vakmanschap van videomapping van de authentieke opnames van National Geographic door de Beeldjutters veranderen de unieke ruimte van Metaal Kathedraal in een oceaan en nemen Linsey en Lizzie ons mee naar de dierenwereld die ooit was. Beide creëren een compleet nieuwe muzikale taal van stem en geluid. Een unieke, intrigerende en ontroerende muzikale voorstelling.

Tickets en tijden

Tickets a € 21,50 online verkrijgbaar via onze online ticketshop.
Beperkt aantal early birds voor €19,50.

Stadsherberg Boelens is vanaf een uur voor de voorstelling (14.30 uur / 19.00 uur) geopend voor een lekker drankje. De middagvoorstelling start om 15.30 uur; de avondvoorstelling start om 20.00 uur.


YouTube video about Dangerous Song @ Metaal Kathedraal

DE MAKERS

Lizzie O’Keef

Een dynamische vocale kunstenaar. Een innovatieve performer uit Australië die vanaf jonge leeftijd opgroeide met Jazz. Na haar klassieke training heeft ze een uniek repertoire ontwikkeld met een brede vocale range met een diep en indringend geluid. Lizzie gedijt bij improvisatie en werkt vanuit een breed repertoire met een diversiteit aan ontwikkelde zangstijlen.

Meer over Lizzie

Linsey Pollak

Linsey is niet zo snel in 1 woord te vatten. Hij is bekend in Australië als veelzijdig cross over all-round kunstenaar, muzikant, instrumentenmaker, componist en dirigent. Een kunstenaar theatermaker en community artist. Hij realiseert continue een stroom aan nieuwe verbindingen en samenwerkingen vanuit sociaal maatschappelijke context. Als tiener opgeleid door de Roemeense zigeuners ontkiemt als muzikaal talent en meester in het bouwen en bespelen van digitale muziek. Linsey bouwt zijn eigen muziekinstrumenten, initieert en regisseert veelal zijn eigen voorstellingen. Een inspirator uit de tijd van festival of fools voor straatartiesten met zijn reizende keukenset, voorzien van geluiden, waarin hij als kok concerten gaf. In 2016 was hij te gast bij Paul Witteman en gaf hij een concert in het muziekgebouw in Amsterdam.

Meer over Linsey

 

ARTIST IN RESIDENCE

Sapstromen project

Sinds de 70er jaren zijn er technieken ontwikkeld om de processen van sapstromen hoorbaar te maken. Deze technieken gaan we toepassen en verder ontwikkelen. Het sapstromen project is een interactieve en educatieve voorstelling en onderdeel van de programmering van Metaal Kathedraal. Een bijzondere samenwerking van muzikanten en theatermakers om vanuit een compleet andere invalshoek om voor breed publiek de ingenieuze werkwijze van de natuur ervaarbaar en zichtbaar te maken. De makers realiseren een
interactieve beeldende installatie die in directe relatie staat met de natuurlijke omgeving. Een oefening in verbeelding. Door feitelijke kennis, beleving en persoonlijke ervaring probeert deze interactieve installatie/ performance zowel voor publiek als de makers beter in beeld te krijgen wat die natuur nou eigenlijk is en hoe je haar als een levend organisme kunt gaan zien. Wij zijn dan ook trots dat veelzijdig kunstenaar Linsey Pollak uit Australië, naast de Dangerous Song voorstellingen, ook als artist in residence met ons dit project wil komen realiseren op de historische erfgoedlocatie van Metaal Kathedraal in samenwerking met residerende makers Maureen Baas en de Beeldjutters.

Linsey heeft vanuit zijn brede expertise en repertoire het vermogen de ziel van de bezoeker te raken en om content om innerlijke werelden beleefbaar en ervaarbaar kan maken voor een breed publiek. Zijn opgebouwde expertise en manier van werken is afwisselend, breed en uniek voor Nederland.

De eindpresentatie zal een performance zijn in samenspraak met de gerealiseerde installatie die als eindwerk permanent achterblijft op het terrein van Metaal Kathedraal.

Lees meer

Dit programmaonderdeel van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht!