CineMekka – WASTED! The Story of Food Waste


 
 
Elke ‘T is Mis op Zondag sluiten we af met CineMekka in samenwerking met Hoogt on Tour. Onderuitgezakt film kijken onder de eeuwenoude spitsbogen van ons Hemelryck. Rondom een bepaald thema selecteert Hoogt on Tour een prachtige film. Metaal Kathedraal verzorgt een verrassend en bijpassend randprogramma.

WASTED! The Story of Food Waste

In de onthutsende documentaire WASTED! The Story of Food Waste opent tv-kok Anthony Bourdain onze ogen voor een van de grootste problemen van de eenentwintigste eeuw: het jaarlijks weggooien van ruim 1,3 miljard kilo voedsel. De documentaire brengt dit probleem onder de aandacht en volgt de mensen die het als hun roeping zien om voedselverspilling een halt toe te roepen.

Voorprogramma Wasted

De maand van het grote innemen is begonnen. Ga mee op reis en ontdek een nieuwe vorm van voedselwijsheid. Eet vanaf 14.45 uur mee in het voorprogramma High Tea voor consumerende reizigers en ervaar nieuwe zienswijzen van jonge voedselontwerpers. Schuif aan bij de interactieve eetbare installatie waar kunstenaars & designers hun visie geven op het voedselweb, voedsel en afval en speel het spel waarbij je ervaart dat verandering geen moeite kost! Echt waar! Dit alles met muziek van jong talent van de Herman Brood Academie. Kosten voor de eco-systematische ‘high tea’ zijn €20,00 pp en te koop via de ticketshop van Metaal Kathedraal.

Weet u wat u eet?

Voor en na de film Wasted hebben we een bijzonder gesprek met jongelui die ons grootste probleem als kans zien om het tij te keren! Met gespreksleider Fides Lapidaire (broodje Poep), Maureen Baas (Metaal Kathedraal), Jeffe van Holle (Broodje Gezond), Emma Luitjens (Biomimicry Master), Jasper Pos (Fermentatie specialist) en Christel Solleveld (Mood menu).

Tickets en prijzen

Regulier: €10,-
Student €9,-
U-pas, CJP/Cultuurkaart: €8,-
Cineville: €0,-

Tickets voor de film zijn alleen online te koop via de website van Hoogt on Tour. Log in met je Hoogt account of maak een gratis account aan om te kunnen bestellen. Als je een kortingskaart hebt voor de film, vergeet deze dan niet mee te nemen. Reserveren voor de lunch kan via Metaal Kathedraal.


WASTED! The Story of Food Waste // Anna Chai & Nari Kye // Verenigde Staten // 2017 // 85 minuten // Engels gesproken // Niet ondertiteld

T’is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van T’is Mis op Zondag. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van T‘is Mis op Zondag bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.