Bio Markt


Elke 1e zondag van de maand doe je op de Bio Markt Leidsche Rijn je dagelijkse bio boodschappen bij Metaal Kathedraal! Bio Markt Leidsche Rijn is onderdeel van Mekka op Zondag; het afwisselend cultureel programma van Metaal Kathedraal met workshops, kunst, muziek, film, bijzondere ondernemers, makers, kinderprogramma & meer.

Programma Mekka op Zondag

Wip zondag tussen 11.00 – 16.00 langs bij:
ღ Bakkerij het Zonnelied – brood, banket en koek
ღ Boerderij Zonnehoeve – groente, fruit, zuivel en eieren
ღ Met Pit zoet & zuur van Sandra – Jam, chutney, zoetzuur en andere lekkernijen.
ღ Gezond Energiek en Natuurlijk – Aloe Vera producten
ღ De kleine kookfabriek – Veganistische producten om van te smullen.
ღ De Hippe soepterrine – Niet veel soeps dit keer… wel vegan poffertjes en vegan meatballs… jammie!
ღ Zoet en Zuiver Puur Ambachtelijke Taarten – Taarten en koek
ღ Odin Rio de Bio – uitgebreid assortiment met lokale producten, brood, groente, fruit, kaasjes, chocolade, koffie en thee.
ღ Vandebron – Zij kunnen je alles vertellen over eerlijk energiegebruik.
ღ Mesjokke – absurd verantwoorde, ongehoord lekkere chocoladerepen.
ღ Bloem in beeld – Krachtige en eigenzinnige bloemen die naast hun esthetische waarde een functie hebben in hun omgeving.
ღ Willem&Drees – Beebox met verse biologische producten die rechtstreeks van de boer thuis worden bezorgd. Door Festue Eboigbe.
ღ De Kaarsenfabrique – by Brique. – Naast ambacht, eco en recycling ook dompelkaarsen, schalen, kandelaars en lantaarns.
ღ IJs & Zopie (Utrecht) – 100% ambachtelijke Italiaans ijs dat wordt bereid met natuurlijke ingrediënten. (NIEUW!)
ღ Caseificio G.M. Bianchini – Italiaanse delicatessen en wijn (NIEUW!)
Foto door Kimpoldner / Instagram

maar er is meer….

Vanaf 11.30 | Live muziek door Gypsy Verband
11.00 – 11.30 | Kindervoorstelling Mauw | 2-6 jr (kaartje €5)
11.00 – 16.00 | Expositie Basisschool de Achtbaan in ’t Hemelryck
Vanaf 12.00 | De Droomachine van Ghani (bekend van de Parade)
12.00 – 13.30 | Workshop Tai Chi (kaartje €5)
15.00 – 16.00 | Mekka Spreekuur

Mekka op Zondag bezoek je gratis! Voor activiteiten waar een prijs achter staat zijn tickets verkrijgbaar via metaalkathedraal.nl/tickets. Op de bonnefooi kan natuurlijk ook, maar op=op!

Mekka op Zondag

Mekka op Zondag heeft een vermakelijk rijk gevuld en educatief programma voor alle leeftijdsgenoten in de wijk met muziek, theater, kinderprogramma, kunst en workshops.

Vaste prik

  • Bio Markt Leidsche Rijn
  • Kindertheater
  • Live muziek
  • Mekka Spreekuur

Regelmatige prik

  • Tai Chi
  • Qi Gong
  • Expositie

Foto door Kimpoldner / Instagram

Bio Boodschappen

Sinds de start van de markt afgelopen jaar heeft Metaal Kathedraal stap voor stap toegewerkt naar een steeds rijker gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. En dat is gelukt. Je kunt nu ècht voor alle dagelijkse boodschappen terecht bij de Bio Markt Leidsche Rijn. Naast het aanbod van non-food, groente, fruit en kaas is er nu bijvoorbeeld ook een bakker met heerlijk brood, taart en koek en een kraam met zuivelproducten. Het aanbod wordt nog telkens uitgebreid.

Metaal Kathedraal als plek voor een biomarkt

Metaal Kathedraal is sinds 2011 de Utrechtse ecologische culturele broedplaats waar de lokale historie en ecologische toekomst kan worden ervaren. Een praktijkmuseum vol handvatten om lichaam en geest te voeden en zodoende in samenspraak met moeder natuur de wereld een betere plek te maken. Een biomarkt met educatieve programmering is onlosmakelijk verbonden aan deze missie. Het landgoed rondom de aloude kerk is rijk gevuld met eetbare gewassen, heeft een medicinale tuin en grenst aan de nieuwe woonwijk Rijnvliet. In deze kersverse woonwijk wordt, naar initiatief van Metaal Kathedraal en omwonenden, een integraal voedselbos van 15 hectare aangelegd. Dit maakt Metaal Kathedraal de uitgelezen plek voor een biomarkt. Met het huisvesten van de Bio Markt geeft Metaal Kathedraal gehoor aan de behoefte van inwoners van Leidsche Rijn om lokaal en eerlijk geteeld biologisch voedsel te kopen in de directe omgeving. De ondernemers van de Bio Markt leveren naast overheerlijk voedsel ook een bijdrage aan een goed voedselklimaat voor de wijk en de stad. Een markt met een verhaal waar kennis wordt gedeeld over eten en goede voeding.

Eten & drinken

Onze Stadsherberg Boelens is elke Mekka op Zondag geopend voor een goede kop koffie met een lekker stuk taart, een verfrissend drankje en/of een goede borrel! Nestel je op het prachtige terras of binnenin de oude kerk en laat je verwonderen door het betoverende landgoed bij de historische Metaal Kathedraal.