WORK IN PROGRESS: Artists in residence


Artist in Residence Janneke Kornet

‘The Garbage Shop’

Uw wegwerpproduct is klaar voor hergebruik. De single used plastic bekertjes zijn weer opnieuw te gebruiken. Het afval van de CanalPride op straat en in de grachten wordt minutieus gereinigd, uitgekookt en gerestaureerd.

De opruimactie van The Green Office en WNF voorkomt hiermee dat plastics terecht komen in de plastic soep. In de waterwegen valt het plastic in kleine deeltjes uit elkaar tot microplastics, die onder andere ook al in ons drinkwater zitten.

Is dit een nou een probleem voor onze gezondheid? Waarom zoveel moeite doen? Denk mee! Drink mee! En ga in dialoog met Janneke Kornet over second use.

Meer weten over het kunstproject ‘The Garbage Shop’ door Janneke Kornet? Lees hier verder.

Artist in Residence Noortje Sanders

Speculatieve biologie; de evolutie van de toekomst?

Ga zondag in gesprek met Noortje Sanders, beeldend kunstenaar en theatermaker. Zij houdt zich van juli tot september op het terrein van Metaal Kathedraal bezig met de speculatieve biologie; de evolutie van de toekomst.

Kunnen we de wereld voorstellen zonder de mens? Welke evolutionaire toekomst valt er te maken op basis van de evolutie tot nu toe?

Noortje heeft zichzelf de opdracht gegeven een voorspelling te doen over hoe de wereld er over 5 miljoen jaar uit zal zien, op basis van de geschiedenis van de wereld tot nu toe. Welke organismen zullen leven? Welke kleuren zullen overheersen? Zal de mens er nog zijn? De hele zomer werkt zij aan haar denkbeeldige toekomst, gaat ze met het publiek in gesprek en deelt ze het proces en haar werk met de bezoekers van Metaal Kathedraal. Ben je benieuwd naar haar verhaal? Kom kijken op zondag 7 juli!

Dit Artist in Residence project is een samenwerking van Metaal Kathedraal en het kfHeinfonds.

Noortje Sanders - Artist in Residence juli t/m september 2019 - Metaal Kathedraal
Foto: Noortje Sanders

‘T is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van ‘T is Mis op Zondag! Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met muziek, film, lezingen, muziek, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend van 09.30 – 17.00 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van ‘T is Mis op Zondag bekijk je op https://www.metaalkathedraal.nl/programma

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.