Toegankelijkheid

Metaal Kathedraal heet haar publiek en bezoekers van harte welkom. Metaal Kathedraal vindt het belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt in Metaal Kathedraal. Het historisch pand en landgoed brengen helaas nog beperkingen met zich mee waardoor ons programma niet voor iedereen toegankelijk is. Heeft u hierover vragen mail dan naar hallo@metaalkatheraal.nl. Ons team staat klaar om te helpen waar mogelijk. 

Historisch pand en landgoed

Metaal Kathedraal is een historisch pand dat in 2014 op instorten stond. Het terrin was overwoekerd met 2,5 meter hoge braamstruiken en brandnetels en natte kleigronden. 

Stapje voor stapje verdienen we geld en kunnen het pand en terrein opgeknapt en daarmee toegankelijker worden met respectievelijk meer faciliteiten. Deze oude katholieke kerk omringt door een biotoop heeft grote kerkdeuren aan de voor- en achterzijde.  Het toegangspad ernaartoe is vooralsnog ruig terrein maar begaanbaar. Wij begeleiden u graag indien nodig. Sommige binnenruimtes en doorgangen zijn smal (bijvoorbeeld het binnentoilet). Er zijn deels verharde paden buiten, en stukken van de tuin zijn van grind, houtsnippers of gras. Bij nat weer zijn er meer uitdagingen. Aan de achterzijde van het pand hebben we een groot parkeerterrein waar wij niet in mogen roeren. Dat betekent dat we daar vooralsnog geen faciliteiten mogen realiseren. Niet te min is dit ruig maar redelijk begaanbaar terrein. In 2014 was het hele terrein 2,5 meter hoge braam. Inmiddels is dit toegankelijker en zijn er grasvlaktes die bij droog weer begaanbaar zijn. 

Taal

De voertaal en signing is in het Nederlands. Het team spreekt verschillende talen. Wilt u graag een rondleiding en/of programma gefaciliteerd zien in een andere taal, dan horen en kijken wij graag of we dat mogelijk kunnen maken.  

Informatievoorziening over ecologische culturele ambities in pand en landgoed

Het pand en terrein zijn onderdeel van de circulaire proeftuin. Overal zijn bordjes en installaties met informatie en er zijn posters en flyers, die ook te lezen zijn voor slechthorende bezoekers. Het buitentoilet is onderdeel van de circulaire proeftuin en ook te gebruiken. 

Rolstoeltoegankelijk

Het pand is voor rolstoelen toegankelijk via het verharde toegangspad vanaf de Rijksstraatweg. Op de begane grond zijn alle ruimtes gelijkvloers. De begane grond Buijck, Stadsherberg en de ruimte achterin de Stadsherberg zijn rolstoeltoegankelijk. Voor evenementen op de 1ste verdieping (het Hemelrijck) is een traplift noodzakelijk. Deze moet ingehuurd worden en op verzoek beschikbaar. Voor meer informatie contact met ons op via hallo@metaalkathedraal.nl.

Toiletten

Het binnen toilet heeft een standaard deur. Zowel voor de ingang op de begane grond als de deur naar de wc toe.  Er is 1 bio buitenwc in een kunstobject midden op het terrein. Wij zijn op het moment bezig met een subsidie aanvraag om een invalidentoilet te realiseren. Op dit moment is dit toilet helaas nog niet aanwezig. Mail ons voor een update via hallo@metaalkathedraal.nl 

Parkeren

Aan de achterkant van ons pad bevindt zich een parkeerplaats die voor iedereen toegankelijk is. Wij mogen niet roeren op deze grond, en dit is ook ruig en verhard terrein. Maar de parkeerplaats is toegankelijk voor rolstoelen.

Andere vervoersmiddelen

Er zijn kruiwagens, een bolderwagen en golfwagentje die ingezet kunnen worden voor vervoer op het terrein. Er kan een looptrap ingehuurd worden om op de 1ste verdieping van Metaal Kathedraal te komen. 

Naar draagkracht

Als u graag bij een programma aanwezig wil zijn en er zijn nagenoeg geen middelen dan staan wij er altijd voor open om te kijken wat we kunnen doen. Hier is niet altijd veel uitleg voor mogelijk. Wel oprechtheid en eerlijkheid. Stuur ons een mail: hallo@metaalkathedraal.nl.  In ruil voor wederkerigheid is ook altijd veel te regelen. Kom bijvoorbeeld in ruil voor een kaartje meehelpen opbouwen, opruimen en of breng je eigen expertise in. Kom vooral zelf met een voorstel.  Maar als je wel genoeg inkomen hebt, doneer dan wat extra , dan zorgen wij dat dit terecht komt bij mensen die het cultureel programma van Metaal Kathedraal willen bezoeken en minder te besteden hebben. 

Ouders kunnen ook voordeel hebben via de u-pas van Gemeente Utrecht  https://www.u-pas.nl/. Met de u-pas krijg je korting op de kaartjes voor onze exposities en voorstelling. Ook zijn we aangesloten bij het CJP , het podium dat cultuur meer toegankelijk maakt door kortingen te realiseren https://www.cjp.nl/