Boerderij Zonnehoeve

 

Verse melk, karnemelk, groente, fruit en eieren.

Biologisch Dynamisch bedrijf Boerderij Zonnehoeve is een gemengd bedrijf. Normaliter betekent dat dat de akkerbouw in dienst staat van de veehouderij.

Dat doen ze bij Boerderij Zonnehoeve anders! De veehouderij met melkkoeien staan in dienst van de akkerbouw. De koeien eten het gras en de klaver (klaver kan stikstof uit de lucht in de grond binden). De door de koeien geproduceerde mest is dan weer de basis voor de bodemvruchtbaarheid.

Zon en levenskracht

Voor de naam Zonnehoeve is gekozen omdat zij zich verbinden met de levenskracht van de zon en de levenskracht die alles en iedereen in zich draagt. Al meer dan 30 jaar richten zij zich op dat wat gezond is voor de grond, de planten, de dieren en de mensen.

Hun bedrijfsvoering wordt gedragen door een gemeenschap van ondernemers die opereren in een onderlinge balans en samenhang. Zonnehoeve is er niet alleen voor zichzelf, maar wil met haar ervaringen en ontwikkelingen midden in de maatschappij staan en een bijdrage leveren aan huidige maatschappelijke en economische ontwikkelingen.

Meer informatie over de Zonnehoeve vind je op hun website.

Bekijk alle kraamhouders van de aanstaande Bio Markt