Bakkerij het Zonnelied

 

Het uitgangspunt van Bakkerij Zonnelied is zo puur mogelijk brood te bakken met uitsluitend grondstoffen van biologisch kwaliteit. Kenmerkend is dat zij daarbij de hele tarwekorrel gebruiken, zodat de volle kiemkracht van het graan wordt benut.

Tarwe met zorg

De tarwe die gebruikt wordt is van Demeter-kwaliteit en komt grotendeels van het omringende land. Zo komen de broden van Zonnelied op een zo natuurlijk mogelijke manier tot stand. Het graan en de broden worden door boer, molenaar en bakkers met zorg, aandacht en vakmanschap bewerkt en gebakken. Het graan wordt met stenen gemalen. Het meel komt tot rust en de aroma’s blijven behouden. Het deeg krijgt de tijd om te rijzen.

Dit geeft het brood het ‘Zonnelied’ karakter en maakt het bovendien licht verteerbaar.

Voor ‘Ons dagelijks brood’ ga je naar Zonnelied! Voor meer informatie over Zonnelied ga je naar hun website.

Bekijk alle kraamhouders van de aanstaande Bio Markt