Familiepodcast Radio WaterRuis van start 

 

PERSBERICHT 19 mei 2020

Een speciale podcast serie door Metaal Kathedraal in samenwerking met Waterschool Utrecht – Studio Makkink & Bey

Metaal Kathedraal, de Biotoop voor Circulair leven in Utrecht, biedt ontwerpers en kunstenaars de vrije ruimte een lessenserie te ontwikkelen voor Waterschool Utrecht. Begeleid door een team van pedagogen geven zij aan de hand van eigen werk, en samen met het docententeam van de Waterschool, les aan de kinderen van deze school. De podcast serie Radio WaterRuis is het eerste resultaat van deze nieuwe samenwerking. Artist in Residence Noortje Sanders trapte af en lanceerde 17 mei haar podcast serie Radio WaterRuis.

Dit proces en ervaringen worden gedeeld met basisscholen in de directe omgeving van Metaal Kathedraal. Partnerschappen worden opgebouwd in 2020 om dit werk te continueren in 2021/24 en te bouwen aan vernieuwing in curriculum vanuit de principes van Waterschool Utrecht; voor families en te gebruiken door leraren in het basis- en middelbaar onderwijs. Biotoop voor circulair leven biedt vernieuwing voor curriculum om lesstof te voeden 

In 2020 is Metaal Kathedraal diverse samenwerkingen gestart met kunstenaars en wetenschappers om tot een vernieuwend curriculum te komen. Waaronder het kunstenaarsduo Onkruidenier, Theatermakers Lotte van der Berg, Daan ’t Sas met Building Conversation en de samenwerking met Waterschool Utrecht. De Waterschool is een initiatief van Studio Makkink & Bey en richt zich op het ontwerpen van een samenleving vanuit het landschap. Momenteel cureert de Waterschool ook de IABR in Rotterdam. Hun werk in Utrecht is gestoeld op een vooronderzoek dat plaatsvond voor de presentatie op de Istanbul Design Biennale. Een tentoonstelling die was samengesteld aan de hand van basisschoolvakken, waar vervolgens ontwerpers aan gekoppeld waren.

Radio WaterRuis

Radio WaterRuis is een 4 delige podcast serie van kunstenaar Noortje Sanders voor kinderen én volwassenen. In deze serie duikt Noortje in de wereld van geluid onder water. Radio WaterRuis is gemaakt vanuit een artist residency bij de Waterschool en Metaal Kathedraal.

Deze radio podcast is geschikt om naar te luisteren voor families en inzetbaar voor leraren in het basis- en middelbaar onderwijs. Bij elke aflevering maakt Noortje ook een DIY. Hiermee kunnen volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar aan de slag om zo de bevindingen van Noortje zelf te ervaren. 

De wereld van Metaal Kathedraal

Metaal Kathedraal in Utrecht is een ecologische culturele broedplaats. Vanuit de werkplaats maken ze een wereld ervaarbaar die de leefbaarheid op deze aarde verlengt en mogelijk maakt voor mens, dier en aarde. In Metaal Kathedraal is te ervaren hoe de bouw van een voedende leefomgeving werkt in samenspraak met de genialiteit van de natuur. Metaal Kathedraal werkt hierin nauw samen met de wetenschap, biomimicry, kunstenaars en social designers. Er valt in deze tijd veel (af) te leren! En om de allerjongsten een wereld vol toekomst te bieden, biedt Metaal Kathedraal inhoud voor alle leeftijden en leraren om de transitie naar een gezonde leefomgeving met elkaar vorm te geven. Metaal Kathedraal ontwikkelt vanuit het DNA van de ecologische culturele broedplaats leerstof voor de allerkleinsten en leraren. Een voeding in de transitie voor een voedende wereld.

Kom maken, Kom spelen!

 ————-
Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie, hoge resolutie foto’s contact op met 
Metaal Kathedraal

Links:
Noortje Sanders: https://www.noortjesanders.com/radiowaterruis
Podcast beschikbaar op o.a.: 
https://anchor.fm/metaalkathedraal
https://open.spotify.com/show/6XIY4NLjuLdyCpfiD2UhWh
https://www.breaker.audio/metaal-kathedraal
https://podcasts.apple.com/us/podcast/metaal-kathedraal/id1463851595?uo=4
https://www.stitcher.com/podcast/anchor-podcasts/metaal-kathedraal