THE INTERNATIONAL ACADEMY FOR NATURAL ARTS

 

Sjoerd Wagenaar Is meubelmaker, stoffeerder, etaleur, theatertechnicus, audiovisuele kunstenaar, scenograaf en regisseur en behaalde een master in fine arts aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn werk legt hij verbindingen tussen cultuur, agricultuur, natuur, gastronomie, sociologie en antropologie.

Wagenaar is oprichter van de PeerGrouP in 1998 en werkte als artistiek directeur tot en met 2017. Hij heeft meer dan 185 voorstellingen/performances gemaakt. Sinds 1985 maakt Wagenaar eigen voorstellingen en beeldend werk met verschillende gezelschappen en organisaties in Nederland en in het buitenland.

Wagenaar zat vanaf 2008 tot en met 2014 in de adviesraad van Staatsbosbeheer Nederland en de cultuurcommissie van Staatsbosbeheer Nederland. Wagenaar heeft een adviesrol bij het blad Noorderbreedte. Hij was actief lid van VNO-NCW Noord voor cultuur. Hij is commissielid van de Culturele Prijs van Drenthe. Wagenaar werkt en denkt mee met verschillende organisaties, zoals ministerie van Economische Zaken (voorheen LNV/DLG), stichting Natuurmonumenten en SBB en NBTC. Hij werkt samen met verschillende universiteiten sinds de start van de Radius projecten 2017.

Wagenaar adviseerde diverse bedrijven en overheden in verander- en innovatiebeleid. Wagenaar is oprichter van de International Academy for Natural Arts en sinds 2019 creative director CommonGround-CommonSense in Leeuwarden.

foto via https://in-situ.info/, tekst via Commissieleden Culturele Prijs van Drenthe