Energie Ontbijt

 

Op zondag 6 november was het tweede Energie Ontbijt. Met veel sprekers en geïnteresseerden is er een goede brainstorm ontstaan.

Op zondag 6 november stonden verschillende onderwerpen centraal tijdens het Energie Ontbijt. Ten eerste was Robbert van der Horst aanwezig; de kunstenaar betrokken bij het project ‘De Kunst van de Kringloop’. Hij vertelde over het project, de mogelijkheden en specifiek over afvalscheiding. Wat gaat er gebeuren op het terrein en hoe zorgen we dat de bezoeker zich bewust wordt van het scheiden van afval?

Als tweede was er een viertal studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht aanwezig. Zij doen namens de opleiding ‘Kunst en Economie’ onderzoek naar het Voedselbos, oftewel de Eetbare Woonwijk, waar op dit moment plannen voor worden ontwikkeld bij de Gemeente Utrecht. Zij hebben zich gefocust op de betrokkenheid van de buurtgenoten bij het ontwerp van het Voedselbos.

Tot slot heeft Rik Binnendijk een korte workshop gegeven over de circulaire buitenkeuken. Deze is op dit moment nog in wording. De deelnemers kwamen met goede suggesties hoe deze keuken aan te gaan pakken. Na een korte rondleiding over het terrein (de regen was geen probleem!), was het Energie Ontbijt aan zijn einde gekomen.

 

IMG_2926

IMG_2932

IMG_2935

IMG_2938

IMG_2940