Zomervoorstelling ‘Grens’

 

GRENS – Een gezellige zomervoorstelling op de limes achter Metaal Kathedraal. Speeldata 14 t/m 18 aug, 21 t/m 25 aug, 28 aug t/m 1 sept 2019

In de zomer van 2018 vinden Greg en Floor een slapende man onder hun tuintafel. Ze geven de man een kop koffie en een boterham en nodigen hem uit in hun huis. Hij is professor, operazanger, dakloos en sinds twee dagen op zoek naar zijn zoon. Greg en Floor besluiten de man te helpen en bieden hem onderdak. Maar naarmate de tijd verstrijkt en de man zich steeds meer thuis begint te voelen, vragen Greg en Floor zich af hoe lang hij eigenlijk nog blijft…

De zomervoorstelling Grens gaat over de vraag wie “wij” zijn. Waar houdt wij op en begint de ander? Zijn wij lijnentrekkers of ontdekkingsreizigers? Bouwen we muren of bruggen? En waarom?

Deze muzikale locatievoorstelling speelt op de Limes: de oude Romeinse grens die ooit de beschaving tegen de barbaren beschermde. Een grens die inmiddels onzichtbaar onder de huizen van de vinex door kronkelt. Hij verbindt de bewoners van Leidsche Rijn met het verleden, maar ook met elkaar. Precies op die lijn neemt het publiek plaats. Om te kijken, te eten en te spreken, soms met elkaar en soms tegen elkaar.

Na afloop van de voorstelling dineren alle toeschouwers tezamen in het decor aan een vijftig meter lange tafel. We serveren een bijzonder eigentijds driegangen diner, geïnspireerd op de oude Romeinse keuken.

Het Nieuw Utrechts Toneel (NUT)

Het NUT heeft een succesvolle traditie van zomerse voorstellingen en spannende diners op bijzondere locaties in Leidsche Rijn. Eerder maakte ze Geluk, Weg, Geheim, De Denderende Tijd en Terug, naar De Kersentuin. Grens belooft nog grappiger & grimmiger te worden. Mis het niet!

8weekly over De Denderende Tijd (2018) ****: “Echt een totaalervaring en een must see voor iedereen die even wil ontsnappen aan ons huidige gehaaste leven.”

Theaterkrant over Geheim (2015) ****: “Met documentair en transparant theater, dat het Nieuw Utrechts Toneel zo kenmerkt, grijpen werkelijkheid en fictie naadloos in elkaar. […] De balans is nagenoeg perfect.”

Speeldata & tijden

Speeldata: 14 t/m 18 aug, 21 t/m 25 aug, 28 aug t/m 1 sept 2019
Aanvang wo/do/vr/za: 18.00 uur; Aanvang zondag: 16.00 uur
Locatie: Op de limes achter Metaal Kathedraal
Reguliere prijs €43,50. De prijs is inclusief afsluitend driegangen diner.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!

Tickets