Wolkje aan de lucht?

 

Bij Metaal Kathedraal ligt alles stil…maar dat wil niet zeggen dat we stil zitten! Er wordt momenteel achter de schermen, hard gewerkt aan de medicinale tuin, nieuwe workshops, cursussen en het bouwen van nieuwe ruimtes. Het opzetten van van de Ecologische sociëteit Nederland, Restaurant, bakkerij en foodlab. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De foto is gemaakt in ons Hemelrijck door Berdnaut Smilde. Geen fotoshop maar Berndnaut maakte een echte wolk

Berndnaut Smilde (Groningen, 1978) is een Nederlandse beeldende en performancekunstenaar. Hij studeerde in 2005 af aan de Hanzehogeschool Groningen.

Tot Smildes bekendere werken behoren de serie ‘Conditioner’, dat in diverse ruimtes een ziekenhuisgeur verspreidde[1], en ‘Unflattened’, dat een omgekeerde regenboog vertoonde.[2]

Zijn doorbraak was in 2012 een reeks zelfgemaakte wolken, waarvan ‘Nimbus II, 2012′ (uitgevoerd in de Mariakapel te Hoorn) in de Londense Saatchi-collectie werd opgenomen. Time Magazine noemde deze techniek om binnenshuis wolken te creëren, een van de vijftig beste uitvindingen van 2012, in een lijst van de vijf ‘coolste’ uitvindingen.

foto door Berndnaut