Wanneer dringt het tot ons door? Het is nu of nooit!

 

Anno 2019 gaan duizenden jongeren de straat op en eisen adequate actie. De 9-jarige Lilly (nu 10 jaar) is niet buiten aan het spelen maar zet zich in voor een beter milieu.  

“We moesten zorgen dat we de generatie van de klimaatjongeren niet opzadelen met schuld,
en die kans hebben we gemist.”  
CD&V-Kamerlid Eric Van Rompuy, (BE)

Zondag 7 april hebben we in Metaal Kathedraal de première ‘Ockels Erfenis’. Een documentaire over het legaat van Wubbo Ockels door filmmaker Daan van Alkemade.

Nederlands 1ste astronaut Wubbo Ockels liet ons zien hoe kwetsbaar de aarde is. Aanstaande zondag nemen we zijn legaat mee in ons dialoog en kijken we met de jonge en gevestigde orde hoe het anders kan. 

Energiecommissaris Ruud Koornstra neemt de lead. Ook Lilly Plat, onze inmiddels 10-jarige Nederlandse milieu activiste, en collega jonge strijders voor een betere wereld schuiven aan. 

  • Hoe geven we ruimte en vertrouwen aan diegenen die de toekomst hebben? Hoe doen we dat nu en meteen?
  • Hoe zetten wij Nederlanders Ockels wijsheid en legaat in voor de noodzakelijke verandering die toen en nu nog steeds urgent is?
  • Hoe maakt de gevestigde orde ruimte voor diegenen die daadwerkelijk de toekomst hebben en willen?
  • Hoe maken we iedere Nederlander wereldwijs als het gaat om het klimaat en eigen handelen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat niet alleen de burger maar ook de overheid en het bedrijfsleven daadwerkelijk maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt? 

Wubbo’s legaat ligt aan onze voeten. Jongeren eisen een groene en gezonde toekomst. 
Laten we Wubbo’s legaat verlengen in doen en laten en het (on)mogelijke mogelijk maken! 

Te beginnen met aanstaande zondag 7 april bij Metaal Kathedraal. En wie anders dan Ruud kan het onderste uit de kan halen. Be prepared!

15.00 uur – Dialoogtafel onder leiding van Ruud Koornstra (gratis) 
16.30 uur – Première ‘Ockels Erfenis’ in samenwerking met Hoogt on Tour. De maker Daan van Alkemade is aanwezig en geeft een toelichting op zijn docu. Tickets a €10,00 via hoogt.nl.  

Komt allen voor een betere wereld! De dialoogtafel en film zijn de afsluiter van het t’is Mis op Zondagprogramma. U bent a.s. zondag ook al eerder van harte welkom bij bijvoorbeeld de markt van wereldverbeteraars. Wij zijn vanaf 9.30 uur geopend, bekijk hier het complete programma.

Gezegende groeten, 
Maureen Baas

Hemelbewaarder Metaal Kathedraal