Update: Metaal Kathedraal

 

Er is weer veel gebeurd afgelopen maanden bij Metaal Kathedraal,

Zo werden er enorme metalen puien geplaatst, om meer licht binnen en meer kou buiten te houden.

We bouwden tribunes van de oude kerktorens, hebben water en electriciteit door gehele Bramenbosch aangelegd, isoleerden de Dome met schapenwol. En werd er de afgelopen maanden een heuse professionele horeca keuken gebouwd en een cafe/ restaurant

We realiseerden een Biomeiler, een helofytenfilter, een Earth Oven, een Rocket mass-heater een afval recycle station en zijn nu de laatste hand aan de circulaire buiten keuken aan het leggen.

Benieuwd? Kom snel eens langs, bijvoorbeeld op 4 maart dan organiseert Millieudefensie: Aan de keukentafel :een participatieve talkshow over de toekomst van het voedselsysteem in Nederland. Een avond vol voedselinspiratie . Kom ook!

Wat is de impact van onze landbouw op het klimaat? Hoe kunnen jonge boeren en consumenten bijdragen aan de landbouw van de toekomst? Wat is er nodig voor een eerlijke transitie en wat moet er veranderen in het beleid in Nederland en Europa om dit te kunnen bereiken?

We gaan deze vragen bespreken aan de keukentafel met:

– Welmoed Deinum (Jonge boerin, Graasboerderij in Friesland)
– Jorrit Kiewik (Directeur Youth Food Movement)
– Lisette Kreischer (Ecofabulous bekende vegan)
– Pier Vellinga (Hoogleraar klimaatverandering)
– Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks)

En met jou! Schuif aan tijdens het gesprek en praat mee.

Wil je andere voedselinspiratie opdoen tijdens deze avond? Dat kan. Naast de talkshow is er een inspirerend programma met workshops, films, lekker eten door Vegan cateraar ‘Just Like Your Mom’, muziek van Florian Wolff en en heel veel leuke mensen die zich met een ander voedselsysteem bezig houden.

Collage