Transitielab – korte filmregistratie

 

Met Metaal Kathedraal en Provincie Utrecht als partner is het Transitielab er om initiatieven een hart onder de riem te steken en te ondersteunen in hun bijzondere missies. Ieder burgerinitiatief verdient enorm applaus! Want zij creëren door hard werken draagvlak in de maatschappij voor vernieuwende ontwikkelingen.

Inspiratiesessies

Afgelopen jaar hebben er een aantal inspiratiesessies plaatsgevonden. Maatschappelijke initiatieven,sociaal ondernemers en kunstenaars kwamen samen in Metaal Kathedraal. Voeg deze groepen samen en er gebeurt iets bijzonders.

De bijeenkomsten waren onderdeel van het Transitielab. Transitielab bestaat uit een serie deelprojecten waarmee de Provincie Utrecht initiatieven in de regio wil waarderen en stimuleren in hun groeiproces. De deelprojecten bevorderen de zichtbaarheid van initiatieven en bieden coaching tijdens leercafés. Er wordt onderzoek gedaan hoe gemeenten en andere belanghebbenden initiatieven kunnen ondersteunen en aanmoedigen. Transitielab biedt een podium aan duurzame (buurt)initiatieven om ervaringen te delen en praktische ondernemerstips uit te wisselen.

Partners van Transitielab zijn Stichting Oikos, Stichting Aarde, Young Innovators van de Universiteit Utrecht, NMU en GreenWish.