Reminder: Open Call Residency Metaal Kathedraal

 

Stuur je inzending vòòr 1 mei 2019.

Het K.F. Hein Fonds en Metaal Kathedraal roepen kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines uit de provincie Utrecht op zich aan te melden voor een residency bij Metaal Kathedraal. De residency bestaat uit een werkperiode van juli tot en met september 2019 in atelierruimte van Metaal Kathedraal en een bedrag van € 5.000 (incl. btw) als honorarium en werkbudget. Beeldend kunstenaars en vormgevers van diverse disciplines kunnen zich inschrijven.

Metaal Kathedraal

Metaal Kathedraal is een plek waar we ons eigen handelen tegen het licht houden door middel van de verbeeldingskracht van kunstenaars en ontwerpers. Een cultureel en ecologisch podium in een groeiende metropool. De plek waar de uiterste consequenties van innovaties en ons handelen, zonder compromissen kunnen worden onderzocht en ervaarbaar worden gemaakt voor het publiek. Deze ervaarbaarheid en de dialoog met het publiek zijn voor Metaal Kathedraal een essentieel onderdeel van de kunstvormen waarmee zij zich verbindt.

Residency en criteria

De residency is bedoeld voor een kunstenaar of vormgever die woont en/of werkt in de provincie Utrecht en zich wil verdiepen in de relatie tussen kunst, ecologie en maatschappij. Het atelier staat gedurende juli, augustus en september ter beschikking van de kunstenaar. De kunstenaar is vrij om in deze periode te onderzoeken en werken naar eigen inzicht in relatie tot de thematiek van de plek. Tijdens de werkperiode is er thematische begeleiding door Metaal Kathedraal en artistieke begeleiding (in overleg) door de kunstcommissie van het K.F. Hein Fonds.

De kunstenaar is bereid de dialoog aan te gaan met de plek Metaal Kathedraal en de interactie aan te gaan met het publiek. De kunstenaar werkt mee aan de maandelijkse zondagprogrammering Tís Mis op zondag tijdens de residencyperiode, is aanspreekbaar voor publiek, of geeft korte workshops/lezingen, dit in overleg samen in te vullen. De residencyperiode wordt afgesloten met een eindpresentatie in samenspraak met de kunstenaar op T’is Mis op zondag, datum in overleg.

Metaal Kathedraal is een podium voor interdisciplinaire kunstwerken, waar wordt onderzocht hoe verschillende disciplines, sectoren en onderwerpen elkaar kunnen versterken en verdiepen. We zoeken kunstenaars die deze cross-over methodiek interessant vinden en het experiment niet schuwen.

Selectie

De selectiecommissie bestaat uit twee leden van de kunstcommissie van het K.F. Hein Fonds en twee vertegenwoordigers van Metaal Kathedraal, te weten:

  • Maureen Baas
  • Esther Eij
  • Lotte van Laatum
  • Jasper Hagenaar

Op basis van de inzendingen zal de jury drie kunstenaars en/of vormgevers uitnodigen voor een gesprek op 22 mei 2019. Na deze gesprekken wordt besloten welke kunstenaar wordt uitgenodigd voor de residency.

Indienen

De deadline is 1 mei 2019. Inzendingen worden per e-mail gestuurd aan hein@kfhein.nl en bestaan uit één pdf met daarin: een aanbiedingsbrief, volledige naam, adres en telefoonnummer van de inzender, een voorstel voor de thema’s die de inzender wil gaan onderzoeken (maximaal 5 pagina’s), een curriculum vitae, een overzicht van recent werk (max. tien afbeeldingen).

Privacy

Wanneer iemand een inzending doet voor deze residency, dan geldt het Privacyreglement van het K.F. Hein Fonds.