Onkruideniers op veldexpeditie met bewoners van Rijnvliet

 

Tijdens T’ Is Mis op zondag 1 december in onze eigen nieuwe woonwijk Rijnvliet in wording.

Bewoners hebben een bijzondere wandeling door eigen wijk gemaakt met kunstenaars Jolmer en Roland. Zij zijn de Onkruideniers! Bijzondere kunstenaars, bekend met de eetbare rijkdommen die uit moeder aarde komen, die bewoners volgend jaar meenemen in veldexpedities door Rijnvliet.

Volgend jaar maken ze graag kennis met andere bewoners van Rijnvliet en de Rijksstraatweg. Dit was de eerste mini-expeditie om samen op zoek te gaan naar wat er allemaal bedoeld en onbedoeld groeit, de verhalen achter de planten, het landschap van en rondom de nieuwe wijk en de identiteit van de plek te begrijpen en te betrekken.

De Onkruideniers hebben een werkwijze ontwikkeld waarin ze met behulp van veldwerk, artistiek, historisch en landschappelijk onderzoek veelal tot nieuwe interpretaties komen mbt de relatie tussen mens, plant en natuur. De Onkruideniers kijken met bewoners, wetenschappers, historici en bezoekers op een andere manier naar de omgeving om zo samen tot vernieuwende inzichten te komen. Zo voeden ze het gesprek over de openbare ruimte en hoe deze het meest waardevol gebruikt kan worden. Omdat Metaal Kathedraal denkt dat zij kunnen bijdragen aan de groei en bloei van Rijnvliet, hebben wij de Onkruideniers uitgenodigd om in 2020 een project te starten in de wijk Rijnvliet.

Zie hier alvast een paar foto’s van de eetbare schatten in Rijnvliet!