Nieuw Toilet Metaal Kathedraal: Poep & Plas als grondstof

 

Ja! Eindelijk is ons Eco toilet af, zoals we het willen, nu ja op een puntje na.

Namelijk opvang van hemelwater voor het handen wassen. Maar dan praat je over off grid Pur Sang, Circulair , Autarkisch of hoe je het maar wilt noemen. Maakt ons niet uit.

 

 

Kunstenaar Robbert van der Horst ontwierp en bouwde de unit.

Evenals de Fust light die de ventilator voor het drogen van de Manure en het verwijderen van vieze geurtjes , voorziet van stroom middels zonnecellen.

 

We wilden de Unit  eerst direct boven ons helofytenfilter plaatsten. Om het proces van zuivering zwart water zichtbaar te maken.

 

Echter de noodzaak voor een toilet iets dichter bij De Metaal Kathedraal voor onze gasten en atelierhouders. Deed ons besluiten de plannen iets om te gooien.

 

De Villa Luxe, is een droog compost toilet van Separett, een Zweeds bedrijf.

Het toilet scheidt de urine en de Manure. De Urine wordt opgevangen in een 50 liter tank, welke is aangeloten op het wasbakje en op de tuinslang en het helofytenfilter, zodat de tank verdund met water direct over de tuin kan worden uitgesproeid. De poep word middels een ventilator, op zonne energie gedroogd en gevrijwaard van “geurtjes” en klaargemaakt als goede compost.

 

We leven in een tijd dat poep en plas als kostbare grondstoffen moeten worden gezien, het her gebruik van deze grondstoffen stamt al van duizenden Jaren geleden, echter is er door o.a. ziekte uitbraken een radicale trend ingezet, namelijk weg ermee!

 

Maar het klakkeloos wegspoelen is niet meer van deze tijd. Daar groeit de wereldbevolking te hard voor.

 

Meer weten? Proberen J ?  Kom langs probeer en ervaar, we vertellen er graag meer over.

METAAL KATHEDRAAL