Milieudefensie in Metaal Kathedraal

 

Wereldverbeteraars aan tafel: een serieuze avond met smaak

Feest! Wereldverbeteraars, gelijkgestemden en vrijwilligers ontmoeten elkaar op het voedselfeest van Milieudefensie. Een knus feest met een serieuze ondertoon.

FEESTJE
Wat: Milieudefensie voedselfeest.
Waar: In de Metaal Kathedraal op randje Leidsche Rijn.
Wanneer: zaterdag tussen 17.30 en 23.00 uur.
Aantal aanwezige wereldverbeteraars: 200.
Programma: een talkshow over voedsel, een workshop stadsmoestuinieren en een kookdemo veganistisch koken.
Hapjes en drankjes: weinig bier, maar veel (munt) thee, koffie en vegetarische en veganistische hapjes.
Groene vingers: aan alle handen wel een paar.

Bij binnenkomst lijkt het rustig in de Metaal Kathedraal aan de Utrechtse Rijksstraatweg, maar al gauw blijkt dat schijn bedriegt. Het voedselfeest is al wel in volle gang. Een gedeelte van de bezoekers volgt een workshop stadsmoestuinieren of vegan cooking. En in de nok van de industriële kathedraal wordt een talkshow gehouden, waar voedselexperts in discussie gaan met het toegestroomde publiek. De avond is georganiseerd voor de vrijwilligers die de afgelopen tijd campagne voerden tegen de melkindustrie.

Vanavond wordt niet alleen maar bijgekletst en geborreld. De talkshow is een onmisbaar aspect. Milieudefensie wil een serieuze bijdrage leveren aan de discussie rondom veilig en duurzaam voedsel. Organisator Job van den Assem (33): ,,Voedsel is iets wat ons allemaal aan gaat. Wij proberen te laten zien dat je zo’n complex probleem ook op een leuke en informele manier kan benaderen.”
Dat valt in de smaak: de avond is stijf uitverkocht.