Artists in Residence: Joost Plattel en Robbert van der Horst

 

Bij het project ‘De Kunst van de Kringloop’ zijn onder andere deze twee kunstenaars betrokken: Robbert van der Horst en Joost Plattel.

Robbert van der Horst
Beeldend kunstenaar Robbert van der Horst houdt zich bezig met aarden en hoe de relatie met de grond ons leven bepaald.  Zijn werk gaat over de mens in relatie tot de wereld, soms ontworteld en op drift, dan weer zeker en vast. Zijn installaties en performances hebben raakvlakken met architectuur.

Robbert onderzoekt hoe wij ons als mens verbinden met het landschap. Hij maakt vaak grote tijdelijke bouwwerken die de bezoeker ruimte geeft met een nieuwe blik het omliggende land te ervaren.  Zijn werk is te zien op verlaten plekken en grote internationale festivals als LowLands, Roskilde Festival en Mysteryland.

Hij bouwt ruimtes en kadert: Soms is dat een gebouw, dan een plattegrond van een barak, een huiskamer in zee. Wat stellen wij veilig en hoe doen we dat? Hij onderzoekt het wezen van het bouwen.  Zijn bouwwerken geven zekerheid, maar zijn altijd tijdelijk van aard en gaan soms zelfs ten onder.

Het werk ontstaat vaak op locatie, waar hij soms samenwerking met bewoners zoekt.  De ene keer werkt hij met boeren die zich hebben gevestigd om te blijven, de andere keer met mensen die ontworteld en op de vlucht zijn. Wat was er, wat is er en wat gaat er komen.

Website: https://robbertvanderhorst.nl

Robbert 3

Joost Plattel
‘Hi! I’m Joost Plattel, a data strategist, founder and speaker.

I like to do experiments and explore technological boundaries. When I’m not gathering information and data, I like to saunter to empty my mind.

I give talks about the Quantified Self and code open-source software and data visualisations and dashboards. I run a startup called Qount.us which focuses on personal analytics at work.

I also explore creative uses of data together with my twin under the name Thought Kinetics.

Other interests of mine including 3D printing, electronics, science fiction, singularity, transhumanism, biotechnology and fermentation processes.’

Website: jplattel.nl

Joost