Hoera – 10 jaar!

 

Vandaag, 8 mei 2021, op de kop af: 10 jaar Mekka in het hart van Utrecht! Op naar een Ecologische Sociëteit! Doet u mee?

Kunstenaars maken nu 10 jaar ontwerpend onderzoek vanuit Kunst, Wetenschap en Ontwerp in Metaal Kathedraal om ecologie gemeengoed te maken! Wij buigen diep voor iedereen die mee heeft gesjouwd en gebouwd aan dit bijzondere kunstbolwerk Metaal Kathedraal. Zonder hun was Metaal Kathedraal niet geworden tot wat het nu is!

Op 8 mei 2011 om 14.00 uur gingen de erfgoed kerkdeuren wijd open voor het grote publiek! Deze nieuwe aanwinst voor gemeente Utrecht liep ver op de troepen vooruit. Zowel in de cultuursector Nederland breed, als op het gebied van duurzaamheid binnen gemeente Utrecht. In 2014 ontstond een unieke samenwerking met gemeente Utrecht die Metaal Kathedraal voor altijd heeft verankerd in het Utrechtse.

De komende 10 jaar bouwen we verder als Ecologische Sociëteit Nederland. Zo verbinden we ons zorgvuldig opgebouwde kennisnetwerk van de afgelopen tien jaar. Vanuit de ambitie om met elkaar vanuit de praktijk een onafhankelijk online en offline platform te bouwen, waarin jongeren centraal staan en waar we met elkaar bouwen aan een zelfherstellende samenleving. Een werkwijze die deze kennis tot publiek gemeengoed en breed toegankelijk maakt. 

Verdiepen en verankeren van ambities 

Vanaf 2021 bouwen we ons netwerk verder uit naar één die continu alle ontwikkelde kennis vertaalt naar educatieve, interactieve en participatieve leertrajecten die we ontwikkelen in ons living labs. Hier werken we vanuit een eigen grondwet, waarin het handelen van de mens in alle aspecten voedend is voor al onze leefsystemen en leefomgeving.

Metaal Kathedraal verstaat als geen ander de kunst van het verbeelden om mensen andere wegen in te laten slaan.’ Willie de Groot – Bestuur CieWordtVervolgd

Met onze achtergrond als verbeelders en programmeurs weten we een podium te realiseren waarin iedereen (!) mee kan leren. We bieden leertrajecten die de integriteit van ons als mensheid en de integraliteit van onze natuur weer centraal stelt en dienstbaar maakt aan de aarde. Onze programma’s zijn gemaakt met humor om iedereen enthousiast mee te laten bouwen aan onze gezonde en leefbare wereld. We doen er alles aan om een toekomst te bouwen die zelf ook toekomst heeft en zelfherstellend is. Voor de mensheid en de aarde. Een toekomst waarin de mens dienstbaar is en werkt aan het gedachten-goed van ecologische intelligentie. Jeugd, jongeren, scholen, bedrijven en overheid maken zich in onze leertrajecten de principes van ecologie eigen. Zo leren we met en van elkaar om – te beginnen in onze eigen omgeving – een zelfherstellende wereld te scheppen. De Ecologische Sociëteit biedt daartoe op het landgoed en de locatie van Metaal Kathedraal het programma, het netwerk en de expertise.

Wij kijken uit naar de komende 10 jaar! Bouwt u mee?

3 Hoeraatjes voor onze toekomst en een Diepe buiging voor iedereen die heeft meegebouwd en het lef heeft andere wegen in te slaan die voedend zijn voor de geniale wereld waar we onderdeel van zijn! Hoezee! De tijd is rijp. Het bewustzijn en de kennis is er om geschiedenis te herschrijven. Van Ego naar Eco!

Abel & Maureen, Team Mekka en de Ecologische Sociëteit Nederland!