Gypsy-jazz van Wouter Poot

 

Wouter voorziet de Bio Markt van een fijn muzikaal sausje. Met zijn warme gitaarklanken waan je je nu alvast in de lente! Prachtige gypsy-jazz voor een fijne zondag.

Over Wouter

Wouter Poot, Nederland, Utrecht, 1981
In 1989 begon Wouter met gitaarlessen aan de muziekschool in Bilthoven. Hij heeft daar een paar jaar les gehad maar stopte vanwege interesse in beeldende kunsten. Zijn enthousiasme voor de gitaar keerde in 2005 terug toen hij de muziek van Django Reinhardt hoorde in de straten van Utrecht. Gegrepen door deze vrije manier van gitaarspelen heeft hij zich toen dagelijks bij deze straatmuzikanten gevoegd om de gypsy-jazz stijl te leren. Al gauw richtte hij zijn eerste eigen band op en heeft hij zich toegelegd op de oude stijl jazzgitaar. Ook gitaristen zoals Baden Powell, Joe Pass en Wes Montgomery zijn een grote inspiratiebron.

Nu treedt Wouter voornamelijk op met jazzformaties maar ook als solo-gitarist en begeleider in de bossa nova-stijl en popmuziek. Hij speelt met zijn bands en projecten op festivals en radiostations maar ook verzorgt hij luisterconcerten, achtergrondmuziek en muziek op feesten en partijen.

Naast optredens geeft Wouter les in verschillende gitaarstijlen en componeert hij muziek voor zijn bands.

Warme klanken op de Bio Markt

Tijdens de Bio Markt op 4 maart 2018 speelt hij solo; klein, akoestisch en uit het hart! <3

 

Klein voorproefje