Nomads in Residence

 

Wat staat daar in het weiland bij Metaal Kathedraal?

Metaal Kathedraal is verrijkt met een atelier van allure! Historisch cultuurgoed uit Leidsche Rijn naar Rijnvliet! De Nomad!

Het kunstwerk van Bik van der Pol is na 20 jaar reizen door Leidsche Rijn geland bij Metaal Kathedraal en zoekt voor haar programma continu actief naar Utrechtse, nationale en internationale kunstenaars die willen onderzoeken hoe zij de kunde, kracht en kennis van de natuur willen weergeven in hun werk en een breed publiek bewust te maken van de noodzakelijke verandering in deze tijd.

De kunstenaars laten het publiek een kijkje in de keuken nemen tijdens hun open ateliers en gaan in contact met de bezoekers voor feedback op hun werk.

Bik van der Pol

De Nomads in Residence is een kunstwerk van 18 meter lang dat altijd geplaatst wordt in een gebied in ontwikkeling in Leidsche Rijn. De zogenaamde ‘parasite’  is een ontwerp van Bik Van der Pol i.s.m. architecten Rien Korteknie en Mechthild Stuhlmacher en is in 2003 geplaatst door Beyond voor het evenement Parasite Paradise. Dit inspirerende kunstwerk heeft velen makers begeleid naar nieuwe hoogtepunten. Cultuur 19 heeft hier jarenlang geweldig werk gemaakt vanuit hun netwerk en programmering aan de andere kant van Leidsche Rijn. Het is een overheerlijke werkplek. Wanden kunnen naar beneden worden geklapt, om dienst te kunnen doen als veranda, podium of expositieruimte.

De Nomads heeft een functie als woon-/werkatelier. Nomads staat tijdelijk langszij. En wordt op korte termijn deels over het water geplaatst om mooi tot zijn recht te komen. En de Nomads wordt zelfvoorzienend gemaakt. Het wordt de toegangspoort van en naar het hart van het voedselbos vanaf Metaal Kathedraal. Het voedselbos wordt momenteel aangeplant in de eetbare woonwijk Rijnvliet. En dan is Leidsche Rijn compleet… Lang leve de Kunst!