Buurtdiner in de Metaal Kathedraal

 

In de rafelranden van Utrecht vindt op 11 april het allereerste buurtdiner plaats bij de Metaal Kathedraal. Buurtgenoten schuiven aan voor een unieke ervaring: overheerlijk tafelen onder de verblindende schoonheid van de monumentale spitsbogen van deze oude kerk.

De kap is gerestaureerd en het gevaar van instorten is geweken. Na een ingrijpende verbouwing zetten de initiatiefnemers Maureen en Abel de aloude traditie voort en staan de antieke kerkdeuren wederom wijd open. Van oudsher was de aloude katholieke kerk de plek voor de wijk voor ontmoeting en bezinning. In de tijd van de Metaal fabriek voerden de alchemisten het hoogste woord. Anno 2016 biedt deze heilige plek als veelzijdige culturele broedplaats wederom refuge aan jong en oud om elkaar te ontmoeten en te verrijken met goede gesprekken over het wel en wee van deze huidige (roerige) tijd. De ideale setting om te genieten van elkaar en van gezond en overheerlijk voedsel. Onder leiding van Julia van Soepa, bekend van haar verrukkelijke taarten bij Boer Goes, koken wijkbewoners voor elkaar een twee gangendiner.

Reserveren
11 april aanstaande is de eerste in een reeks buurtdiners.
Bij mooi weer gaan de lange tafels naar buiten en wordt er in het Bramenbosch gegeten.
Er is plek voor een klein aantal buurtbewoners om mee te helpen in de keuken, om alles klaar te zetten en weer op te ruimen. Buurtbewoners die meewerken schuiven gratis aan.
Reserveringen voor het diner en aanmeldingen als vrijwilliger verlopen via de website van de Metaal Kathedraal. Het twee gangen menu kost €7,50.

Metaal Kathedraal
De Metaal Kathedraal is een onafhankelijke culturele ecologische broedplaats. Dit initiatief van kunstenaars in het voormalige buurtschap De Meern, is een vrijplaats waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengebald worden in een unieke programmering vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Metaal Kathedraal is een van de eerste katholieke kerken die gebouwd werden eind 1800. Het monumentale karakteristieke pand is door de eeuwen heen vele male getransformeerd van Katholieke kerk, naar zijspanfabriek, naar Metaal Fabriek. In 2011 werd de fabriek bezemschoon overgenomen en is het nu het bruisende nieuwe Mekka voor Utrechtse makers, kunstenaars, performers en dient het als bijzondere eventlocatie!
Kom maken, Kom spelen!

In het kort
Buurtdiner voor wijkbewoners van de Metaal Kathedraal
Maandagavond 11 april om 19.00 uur
Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht.
Kosten €7,50 p.p (excl. drankjes)
Reserveren en/of aanmelden als vrijwilliger: https://www.metaalkathedraal.nl/events/buurtdiner/

Het buurtdiner wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van Stichting DOEN