Buurt High Tea bij Metaal Kathedraal

 

Een high tea voor en door buurtbewoners van Leidsche Rijn en AZC Oog in Al.

Op 5 november vindt een Buurt High Tea plaats bij Metaal Kathedraal. Metaal Kathedraal is een plek voor de buurt waar ruimte is voor plezier en verbinding. Metaal Kathedraal nodigt in samenwerking met de Vrolijkheid bewoners van AZC Oog in Al en Leidsche Rijners uit om onder het genot van thee en lekkernijen kennis met elkaar te maken.

 

De Buurt High Tea

De Buurt High Tea op 5 november aanstaande is de tweede in een reeks van meerdere buurtevenementen waarbij de verbinding wordt opgezocht tussen bewoners van Leidsche Rijn en het AZC in Oog in Al. Tijdens de high tea leren buurtgenoten elkaar kennen terwijl ze proeven van verschillende soorten thee en lekkernijen gemaakt door kinderen van lokale basisscholen, thuiskoks van het AZC en misschien nog wel meer! Aan de lange tafels in het schitterende Hemelryck van Metaal Kathedraal kan samen genoten worden van theetradities uit verschillende culturen en straten uit de buurt.

Randprogramma

Tijdens deze middag is jong en oud welkom en zal er genoeg te doen zijn. Naast de overvloed aan heerlijke versnaperingen bovenin de kerk is uiteraard ook de rest van het landgoed open om te spelen en wandelen waar je maar wilt. Ook is er die middag een biologische markt op het terrein en kunnen kinderen zich van te voren aanmelden voor een kook en ontdek-workshop van Professor Loep. Er volgt nog meer, zoals live muziek van muzikanten uit het AZC en spelletjes, maar dat is nog even een verrassing! Meedoen? Dat kan door een ticket te kopen te kopen die niet alleen geldig voor jezelf is, maar ook toegang geeft aan bewoners van het AZC.

Over Metaal Kathedraal

In de voormalige Buurtschap De Meern, aan de rand van de bebouwing van Leidsche Rijn en vlakbij de A2, gebeurt iets spannends. Daar is de afgelopen jaren een broedplaats ontstaan waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samenkomen in een uitzonderlijk gebouw. Metaal Kathedraal is een oude kerk en een voormalige metaalfabriek. Het oude karakteristieke pand is nu het nieuwe Mekka voor Utrechtse makers, kunstenaars en performers en dient daarnaast als bijzondere eventlocatie!

Over de Vrolijkheid

Stichting de Vrolijkheid verzorgt kunstzinnige en creatieve activiteiten voor en met de kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra. Op structurele wijze creëren zij een veilige omgeving waarin kinderen weer kind kunnen zijn, positieve ervaringen op kunnen doen en hun talenten kunnen ontwikkelen. Deze activiteiten dragen bij aan de veerkracht van de kinderen die noodgedwongen in een AZC wonen. De vrolijkheid is in Utrecht nauw betrokken met de bewoners van het AZC en zorgt iedere week voor avonden gevuld met muziek, theater en beeldende kunst.

Meer informatie en tickets

De high tea vindt plaats tussen 14.00 en 16.00. Voor elk verkocht kaartje kunnen bewoners van het AZC worden uitgenodigd. Tickets voor de Buurt High Tea zijn online verkrijgbaar voor 15 euro. De workshop van Professor Loep begint al om 13.00 uur en kost niks (recent besloten, voorheen €15,-). Ook hier geldt dat kinderen van het AZC mee komen doen. Tickets zijn gratis, maar aanmelden is gewenst. Dit kan online. Op de website van Metaal Kathedraal is meer informatie te vinden.
metaalkathedraal.nl/programma

Persbericht
18-10-2017