Burgerberaad Klimaat en Milieu

 

Metaal Kathedraal steunt als coalitiepartner een ambitieus Burgerberaad Klimaat en Milieu. Tijd om de klimaatcrisis aan te pakken!

De klimaat- en ecologische crises zijn nog nooit zo zichtbaar geweest, maar ambitieus klimaatbeleid van de overheid blijft uit. Een Burgerberaad Klimaat & Milieu kan de politieke impasse doorbreken en met maatregelen komen die worden gesteund door de samenleving.

In een burgerberaad wordt een groep burgers geloot die een goede afspiegeling vormt van de hele bevolking. Zij spreken in een onafhankelijk proces uitgebreid met experts en daarna met elkaar, met een duidelijke opdracht en mandaat om besluiten te nemen. Vrij van lobby en partijpolitiek bedenkt deze groep eerlijke en toereikende klimaatmaatregelen. Het burgerberaad is een welkome aanvulling op de huidige parlementaire democratie. 

Met inmiddels 44 organisaties zijn we een coalitie begonnen om dat voor elkaar te krijgen. Doe met ons mee en teken de petitie voor een ambitieus Burgerberaad Klimaat & Milieu

foto door: Aquinox