Artist in Residence Mei ’19: Vivek Sheth

 

In mei 2019 is Vivek Sheth (14 september 1987, India) de Artist in Residence bij Metaal Kathedraal. Tijdens zijn verblijf is hij ook gastdocent bij HKU voor de MA Program Scenography.

Vivek is afgestudeerd in ‘Exhibition and Space design’ aan National Institute of Design, Ahmedabad. Hij is oprichter en creatief directeur van het Designship en verantwoordelijk voor het ontwerp en de artistieke ontwikkeling van Experiential Spatial Design, Research, Graphics en User Experience Design. Hij brengt meer dan 9 jaar professionele ervaring mee naar zijn studiopraktijk. Hoewel hij gastdocent is op verschillende architectuur- en ontwerpscholen in India en in het buitenland, is zijn kerncompetentie het ontwerpen van ruimtelijke ervaringen.

Vivek is een fervent trekker en raakt geïnspireerd door de schoonheid van het machtige berglandschap. Hij is ervan overtuigd dat design een tool is waarmee je multidisciplinaire onderwerpen kunt onderzoeken en dat het een platform biedt aan een groot aantal gebieden. Hij interesseert zich vooral in Stedenbouwkundig Ontwerpen, Design en Culturele geschiedenis, Scenografie, Musea en curatoriële studies, Etnografie en Antropologie.

Volg Vivek op Instagram: instagram.com/viveksheth/