10 jaar Metaal Kathedraal!

 

In 2021 bestaat Metaal Kathedraal 10 jaar!

Een gefundeerde reden om onze lokale leefomgeving interactief te betrekken in het realiseren van een regeneratieve samenleving. Een wat? Nou, wat denkt u van een wereld waarin wij als mens ons lichaam, aarde, geest en universum in staat stellen zelfherstellend te zijn. Onmogelijk? Nee hoor. Gewoon een keuze.  En daarom continueren we in 2021 als LIVING LAB Metaal Kathedraal met proeftuinen Waterschool, Buitenschool en Werkplaats de Werkplaats. TisMis op 12 en 13 december is een voorproefje.

En dan hebben we het nog niet over de Water Biënnale die we in samenwerking met provincie Utrecht ontwikkelen en de voedselcoöperatie in samenwerking met wijk en stad. Wil je deze organisatie die vanuit een onvoorwaardelijke en intrinsieke drive de wereld een betere leefbare  plek wil maken steunen? Dat zouden wij heel goed kunnen gebruiken!

Als Metaal Kathedraal hebben we veel geleerd de afgelopen 10 jaar. In 2021 gaan we dit werk graag continueren. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een cultuur- en kennisinstituut. Al sinds jaar en dag agenderen we vanuit de kracht van de verbeelding onze maatschappelijke urgentie en maken dit deelbaar met een breed publiek. In samenwerking hebben we een groot netwerk opgebouwd van experts, kunstenaars, wetenschappers, designers, bedrijven en instituten. Deze krachten zijn gebundeld als Ecologische Sociéteit Nederland. We hebben bijzondere partners en hiermee een unieke en stevige fundering om door te groeien. Om samen met u een wereld te vorm te geven vanuit weldaad en overvloed voor iedereen.  Utopie? Nee hoor, dit noemen ze een regeneratieve samenleving. Wat?? Een regeneratieve samenleving? wat is dat dan? Dit wil zeggen dat we als mens voedend zijn in al ons doen en laten, voor alle geniale leefsystemen op aarde. Lichaam, geest, aarde, Universum. We moeten alleen de keuze maken dit onvoorwaardelijk te willen, te steunen en te voeden en ons handelen weer dienstbaar maken aan deze geniale leefsystemen. Hierin is biodiversiteit onze fundering.

De afgelopen 10 jaar hebben we niet alleen vanuit eigentijds cultureel ondernemerschap een autonoom cultuur- en kennisinstituut opgebouwd, maar ook een uniek werkproces ontwikkeld. Vanuit een gezamenlijke interesse, maatschappelijke actualiteit en werkpraktijk hebben we geleerd toegankelijk en maatschappelijk artistiek programma’s te presenteren. Een werkwijze voor gelaagd interactief cultureel programma voor alle leeftijden waarin je spelenderwijs leert. Altijd bottom-up, interactief, interdisciplinair en in samenwerking met bewoners, kunstenaars, wetenschappers en ontwerpers. Ons netwerk met beschikbare kennis geeft ons vertrouwen om onze lokale omgeving te betrekken in het realiseren van een regeneratieve samenleving.

In 2021 continueren we als LIVING LAB Metaal Kathedraal met proeftuinen Waterschool, Buitenschool en Werkplaats de Werkplaats. TisMis op 12 en 13 december 2020 is een voorproefje. En dan hebben we het nog niet over de Water Biënnale en de voedselcoöperatie…

Wil je een organisatie die vanuit een onvoorwaardelijke en intrinsieke drive de wereld een betere leefbare plek wil maken?  STEUN ons dan!