Gwen Jansen en Jan Boiten

 

www.jansenjager.nl | www.wannaplayground.com

Gwen Jansen

Gwen Jansen is onafhankelijk filmmaakster en producente uit Utrecht. In oktober 2015 ging haar documentaire over Herman Brood “KUNST… BEGIN DRRR NIET AN” in première. In september 2014 ging haar documentaire ‘Nederland Whiskyland’ in première op het internationale filmfestival FILM BY HE SEA. In november 2014 ging de documentaire ‘ Dwers & Tear’ over de muziekcomponist Cees Bijlstra in première op het Noordelijk Film Festival. Gwen Jansen werkt bij de totstandkoming van haar films veel samen met Jan Boiten. Op haar beurt voert ze weer de zakelijke leiding van zijn bedrijf WANNAPLAYground dat een speeltuin voor volwassenen wil zijn.

Jan Boiten

Jan Boiten is Scenograaf. In de afgelopen twintig jaar heeft Jan Boiten zowel in Nederland als in het buitenland, een groot aantal scenografieën – decors, licht ontwerpen en video-decors, audiovisuele, tekst grafiek – bedacht en gecreëerd voor een breed scala van projecten (muziektheater, dans, opera, cabaret, televisie, festivals, musicals, kamermuziek ensembles, componisten en evenementen). Zijn werk is te zien op vele grote podia en festivals over de hele wereld van Barcelona naar Boston. Zijn nieuwste muzikale schommelinstallatie WANNAPLAY is een doorslaand succes. Hij is momenteel ook druk bezig met zijn eerste eigen filmproductie, naast het maken van de films in samenwerking met Gwen Jansen.

Gwen Jansen & Jan Boiten maken samen films en werken aan bijzondere installaties en scenografie. Hun motto: “Work Hard. Play Hard”