Kunst, ecologie en transitie

 

Deze residency is een onderscheidend project. Zowel qua samenwerking, onderwerp en continuering.

Waarom? Daarom!

De natuur is niet vanzelfsprekend en geen statisch gegeven. De natuur is iets dat leeft, kracht heeft en kwetsbaar is. De niet zichtbare elementen worden minder abstract door ze zichtbaar, hoorbaar en ervaarbaar te maken. De interactieve installatie / voorstelling maakt de natuur in al zijn facetten concreter. Met het auditief en visueel verbeelden van de interne processen binnenin bomen, brengt de installatie / voorstelling de kennis, kracht en kunde van de natuur dichterbij voor een breed publiek.

Daarnaast presenteren we vanuit deze Artist in Residency de succesvolle voorstelling Dangerous Song van Linsey Pollak, een masterclass, een showing van de interactieve installatie/ performance aan het einde van de residency en een permanente installatie die onderdeel zal worden van de hummus laag van Metaal Kathedraal. De permanente installatie wordt gekoppeld aan workshops en lezingen binnen de huidige programma’s.

Makers kunnen de residency tijdens de maand september bezoeken om werkprocessen te observeren. De komende jaren zal de permanente installatie bezocht worden door lagere en middelbare scholen uit de directe omgeving van Utrecht en Leidsche Rijn en hogere scholen en universiteiten in Utrecht en Nederland.

Terug naar overzicht Artist in Residence Linsey Pollak