Betrokken makers

 

Kruisbestuiving kunstenaars

Het gehele project betrekt wetenschappers, theatermakers, landschapsarchitecten, videomappers en muzikanten.

Even voorstellen

De betrokken makers tijdens de residency zijn:

Lizzie O’Keefe

Lizzie O’Keefe is een dynamische vocale kunstenaar. Een innovatieve performer uit Australië die vanaf jonge leeftijd opgroeide met Jazz. Na haar klassieke training heeft ze een uniek repertoire ontwikkeld met een brede vocale range met een diep en indringend geluid. Lizzie gedijt bij improvisatie en werkt vanuit een breed repertoire met een diversiteit aan ontwikkelde zangstijlen.

Lees meer over Lizzie op lizzieokeefe.com

Beeldjutters

Beeldjutters Vincent Vriens en Julian van Buul maken belevingen op het snijvlak van lichtkunst en locatie theater. Zij halen je uit de realiteit en dompelen je onder in droomwerelden die niet gebonden zijn aan alledaagse regels. Visuele poëzie waar je midden in staat en je doet verwonderen, lachen, nadenken en je niet ongeroerd laat.

Kijk voor meer info en prachtige beelden op beeldjutters.nl

Theatermaker Maureen Baas

Maureen heeft 10 jaar in Australië gewoond en in die periode met Linsey Pollak samengewerkt aan onder andere de voorstelling ‘Wishing Well’; een project in Woordford. Door haar lange verblijf Down Under is het altijd een wens geweest om de werkwijze van Australische makers te delen met Nederlandse kunstenaars, muzikanten en makers.

Maureen Baas is autodidact beeldend theatermaker en initiatiefnemer van Metaal Kathedraal, Antonio Fava, Erik de Bont, Gaulier, Theatre du Mouvement en Norman Taylor (Jacques Lecoq).

Maureen werkt o.a. met objecten, fysiek, straat – en lokatie theater, interactieve beeld– en geluidsinstallaties en met interventies in openbare ruimtes. Deze technieken past zij nu toe op de thema’s die ze initieert en programmeert bij Metaal Kathedraal.

Zie ook maureenbaas.com

Terug naar overzicht Artist in Residence Linsey Pollak