GEEN GELD VOOR METAAL KATHEDRAAL IS GEEN KUNST

Laat je stem horen en help Metaal Kathedraal

Wat is er aan de hand?

Metaal Kathedraal heeft sinds 2011 zonder subsidies een rijk cultureel programma gerealiseerd. Om dit verder te ontwikkelen heeft Metaal Kathedraal als onafhankelijke culturele broedplaats een minimaal bedrag aangevraagd voor de ontwikkeling van kunst- en cultuurplannen voor de komende 4 jaar. De gemeente Utrecht kent subsidies toe aan kunst en cultuurorganisaties die zij van belang vindt in Utrecht.

Hoewel de adviescommissie Cultuurnota 2017-2020 een prachtig positief advies heeft uitgebracht over onze subsidieaanvraag, kent de Gemeente Utrecht de subsidie NIET toe! Een opmerkelijke zaak waarvoor we jouw aandacht en hulp vragen!

Gaan we dicht? Tuurlijk niet. We zijn nog maar net begonnen!
Gaan we door? Ja! Met jou!

UPDATE maandag 15 mei 2017:

Jullie hebben massaal je stem laten horen en dat is niet geheel onopgemerkt gebleven! Dank!

HOERA! GEMEENTE UTRECHT VERHOOGT CULTUURBUDGET: DE STAD ERKENT DE WAARDE VAN ‘DE ZEVEN’!

Achtergrond informatie

De kern van ons beleidsplan:
Metaal Kathedraal is Utrechts laboratorium en podium waar kunstenaars, wetenschappers en publiek samenwerken met sterke focus op ecologie. Metaal Kathedraal werkt op het kruisvlak van de domeinen mens, natuur en kunst. Ons programma bouwen we op de pilaren: Ecologie, Samenleving en Kunst.

Lees hier het gehele beleidsplan van Metaal Kathedraal (download in PDF).

Wat zegt de commissie:

  • Metaal Kathedraal is van belang voor de ontwikkeling van Leidsche Rijn en Rijnvliet.
  • De cross-disciplinaire benadering en de link met ecologie is een onderscheidende aanvulling op het culturele aanbod van Gemeente Utrecht.
  • De verbinding met de inwoners van de wijk Leidsche Rijn is lovenswaardig.
  • In de ogen van de commissie doet Utrecht zichzelf tekort door het cultuurbudget geen gelijke tred te houden met de ontwikkelingen.

Lees hier het volledige advies van de Commissie (download in PDF).

Heeft een negatief advies consequenties voor de buurt en Metaal Kathedraal; Ja.

De consequentie is dat we op deze wijze geen kunst meer kunnen ontwikkelen, geen festivals en filmavonden, geen workshops, geen exposities, geen pluk-en bakgeluk, geen combinaties van kunst en omgeving, geen positieve invloed op gebiedsontwikkeling realiseren zoals het voedselbos in Rijnvliet, geen voedsel-educatie voor de scholen in Leidsche Rijn, geen internationale masterclasses, geen theater, geen buurtmaaltijden, geen muziekavonden met de muzikanten uit De Meern, de Balkan en Australië. Allemaal activiteiten waarvoor we juist de Metaal Kathedraal hebben opgezet. In samenspraak met publiek, buurtgenoten, huurders, start ups en alle kunstenaars die meewerkten aan dit succes willen we verder: We vragen geld voor ontwikkeling van nieuwe, innovatieve activiteiten.

Kortom: Het publiek staat voor een dichte deur. En dat willen we voorkomen. Help mee de kunst en cultuur in de Metaal Kathedraal verder te ontwikkelen.