Zwerm Masterclass


ZWERM is een serie masterclasses waarin we samen actuele thema’s als behoud, vernieuwing en coöperatie vanuit verscheidene disciplines behandelen. Het uitgangspunt is de bij; een fascinerend en noodzakelijk wezen binnen onze huidige leefomgeving. Het doel: inspireren en aanzetten tot actie.

Waarom ZWERM?
De bij is cruciaal in de menselijke voedselketen; zij is verantwoordelijk voor een groot deel van de productie van ons voedsel. Nu blijkt de bij de afgelopen jaren steeds meer te verdwijnen, met desastreuze gevolgen voor zowel de mens als zijn omgeving.

Het verdwijnen van de bij symboliseert voor ons een keerpunt; een moment om stil te staan bij ons dagelijks handelen en een mogelijke toekomst.

Programma van 20 april:
Voor deze eerste editie hebben we twee bijendeskundigen uitgenodigd om onze kennis een beetje bij te spijkeren. Daarnaast zal er door een van onze nieuwe teamleden een uitleg worden gegeven van de nieuwe aanpak van het festival ‘Een volk is de eenheid’.

‘Zwermen, vanuit het natuurlijk imkeren’
Imker Geert Van Kerckhove van WellBeeing.org deelt zijn ervaring in het scheppen van zwermen, verteld ons meer over zwermen als fenomeen en hoe het een essentieel onderdeel is bij het natuurlijk imkeren. Hij gaat dieper in op hoe men, ook in de steden, op een zo natuurlijk mogelijke manier bijen kan houden en waarom hij dat doet.

Een vraagstuk over Zintuigen
Hoe communiceren bijen? Kunnen mensen en dieren elkaar wijsmaken, verstaan wij de taal der dieren? Wat nemen bijen waar en hoe uiten ze zich? Annemieke Timmerman zoemt in op deze vragen en behandelt zintuig. Ze zorgt voor minstens 10 bijenvolken, beheert insectentuinen en coacht beginnend imkers. Daarnaast organiseert ze ook cursussen en evenementen voor onder meer Stichting Bijkersgilde en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging.

We kijken uit naar een interessante Masterclass.
Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar:
Voorverkoop €5 (ex servicekosten)
Deurverkoop €7,50

Zwerm Masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van Stichting DOEN

tickets