Zindag! het Debat, Circulair


Zondag 29 mei is het opnieuw tijd voor Zindag! het Debat, Circulair. Na een fijne eerste editie, wordt dit nummer twee!

Zindag! het Debat, Circulair is Mekka’s zinderende talkshow waar je reikhalzend naar uitkijkt. Gesprekken met start-ups, innovators en deskundigen op het gebied van de broodnodige duurzame ambities van jonge ambitieuze talenten worden afgewisseld met bijzondere acts en muziek.

Programma

Om 15 uur gaat Zindag! van start en zal Jochem Bosselaar enkele gasten aan de tand voelen.

Met o.a.:

Jan Huijgen

Jan Huijgen is boer en ondernemer en startte 20 jaar geleden de Eemlandhoeve. Met de Eemlandhoeve is hij tot op de dag van vandaag voorloper op het gebied van vernieuwing van plattelandscultuur en landbouw. In 2007 ontving Jan de internationale Mansholtprijs voor zijn werk.
Een groot deel van ons voedsel, 95%, komt van ver weg en een aantal grote spelers bepalen nu de markt. De diversiteit verdwijnt uit de landbouw en de keten is oneerlijk verdeeld. Dit vraagt om vernieuwing! Jan Huijgen maakt zich hard om de voedselketen opnieuw te regionaliseren.

Jan inspireert als kartrekker vele partijen tot een masterplan om de gapende kloof tussen boer en burger te overbruggen.

In onderstaande video vertelt Jan Huijgen op de beursvloer van de Energieke Samenleving op het Frismakers-podium over zijn project en de geleerde lessen.

August de Vocht

August vertelt over hun revolutionaire app om voedselverspilling tegen te gaan.

NoFoodWasted maakt van voedselverspilling een keuze. Onze praktische oplossingen voorkomen derving, zijn rendabel en werken voor iedereen. Geen geitenwollensokkenideologieën, maar gewoon een kwestie van doen. Minder verspillen, meer besparen!

Een derde van al het voedsel wat geproduceerd wordt eindigt in de afvalbak. De Nederlandse supermarkten alleen al zijn verantwoordelijk voor €400 miljoen aan weggegooide levensmiddelen. Het schrijnende probleem staat wereldwijd inmiddels hoog op de politieke agenda. Alleen beperkt zich dit helaas vooral tot goede intenties en diplomatiek overleg. Meer dan ooit is er daarom een vraag naar concrete oplossingen waar iedereen beter van wordt. NoFoodWasted is het antwoord op die vraag !

En meer…

Er zal ook een paneldebat plaatsvinden over dit interessante thema.

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Martijn van Veldhuizen.

Na Zindag! het Debat, Circulair is er de gelegenheid na te praten onder het genot van een drankje en een klein hapje van de BBQ.

Entree

De entree voor Zindag! is €5 en reken je contant (gepast) af aan de deur of regel je via de voorverkoop op https://bit.ly/mekkatickets

Zindag! het Debat, Circulair doet mee aan het spaarprogramma van Goodclub. Bij het bezoeken van dit evenement spaar je 5 GoodCoins. Meer informatie over GoodClub vind je op www.goodclub.nl

Tot op Zindag!

Zindag is een co-productie van Metaal Kathedraal en Goodclub en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN.

Tickets