Workshop Kachel Lassen


Het ijzer smeed je als het heet is en waar doe je dat nou liever dan bij de Metaal Kathedraal. Deze oude metaalfabriek is nu in gebruik als creatieve broedplaats. In de tuinen van de Metaal Kathedraal ga je in de metaalwerkplaats aan de slag met het lassen van je eigen kachel.

De workshop Kachel Lassen wordt gegeven door Lodewijk Kieft, Edwin Schulte en/of Niels van Went. Zij hebben jarenlange ervaring met het bewerken van metaal. In hun metaalwerkplaats op het terrein van de Metaal Kathedraal verzorgen zij dit jaar een aantal maal de workshop Kachel Lassen.

Je leert tijdens deze workshop de basisprincipes van het lassen. We starten we met het ontwerp van je kachel en het bij elkaar leggen van de benodigde materialen. Vervolgens breng je de losse delen op maat en slijp je de te lassen delen schoon. Wat rest is lassen, afwerken en de fik er in!

De workshop Kachel Lassen is geschikt voor alle niveaus en aan het einde van de dag ga je naar huis met je eigen gemaakte kachel. Zo zit je er binnenkort warmpjes bij in je eigen tuin!

Per workshop kunnen maximaal 6 deelnemers deelnemen, meld je dus op tijd aan om teleurstelling te voorkomen.

Je kunt op de volgende data een workshop Kachel Lassen bij ons volgen:

  • Zaterdag 26 maart 2016
  • Zaterdag 23 april 2016
  • Zaterdag 28 mei 2016
  • Zaterdag 16 juli 2016

De kosten voor een workshop bedragen €220 euro per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, lunch en natuurlijk je zelfgemaakte kachel.

In het kort
Workshop Kachel Lassen
26 maart 2016, 23 april 2016, 28 mei 2016, 16 juli 2016
Van 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Metaal Kathedraal
Rijksstraatweg 20, Utrecht
Kosten: €220,00 – inclusief koffie, thee, lunch en je eigen kachel
Max. aantal deelnemers 6
Meld je hier aan

Workshop Kachel Lassen wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van Stichting DOEN