Workshop Fermenteren


Tijdens deze basisworkshop Fermenteren leer je van Christian Weij wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis ook te proberen!

Christian is een begrip als het aankomt op fermenteren. Hij is een graag geziene gast bij o.a. koffietijd en heeft al enkele boeken op zijn naam staan. Daarnaast is hij fooddesigner, landschapskok en pop-upchef. Hij is eigenaar van pop-up restaurant Puur en geeft geregeld fermentatieworkshops aan sterrenchefs. Donderdag 31 maart is hij bij ons en ben jij de sterrenchef.

Christian demonstreert hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En uiteraard gaan ook de handen uit de mouwen.

boter3

Tijdens de workshop starten we met 4 producten om thuis verder te laten fermenteren. We maken zuurkool, echte roomboter, een licht alcoholische frisdrank (met bubbels) en een zuurdesemstarter. Met deze zuurdesemstarter kun je thuis je eigen zuurdesembrood bakken. Heerlijk en gezond! Als bonus krijg je ook een starter mee naar huis om je eigen probiotische yoghurt te kunnen maken. Én, niet geheel onbelangrijk, met deze yoghurtstarter steunen we het ook nog eens het goede doel Yoba 4 life.

 

 

De workshop fermenteren kost €75 euro per persoon. Dat is inclusief koffie, thee, veel proeven, etenswaren en fermentatiepotten zodat je alle starters gemakkelijk mee naar huis kunt nemen.

 

In het kort
Workshop Fermenteren
31 maart 2016
Van 19.00 – 22.00 uur
Locatie: Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht
Kosten: €75,00 – inclusief koffie,thee, etenswaren én fermentatiepotten zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen

Meld je hier aan