Workshop De levende bodem: bouw je eigen wormentoren!


De levende bodem: natuurlijk kapitaal en basis voor voedselproductie.
In deze workshop bouw je je eigen wormentoren vol bruisend bodemleven!

Levendige bodem

Weet jij wat er allemaal nodig is om je planten, bomen en groentetuin te laten floreren?
Een levendige bodem is van onschatbare waarde en zorgt voor optimale groei, en niet te vergeten: overheerlijk voedzaam eten.
Maar hoe realiseer je dit? Klimaatverandering is een uitdaging. Chemicaliën zijn niet van deze tijd en water geven alleen is niet voldoende.

Daarom biedt Metaal Kathedraal een workshop over de levende bodem! Een bruisende bodem is je natuurlijke kapitaal en basis voor voedselproductie. Maar hoe maak je een bodem bruisend? En hoe zorg je ervoor dat je deze bodem bruisend houdt?

In deze workshop leer je hoe je zelf een voedzame bodem kunt laten ontstaan en onderhouden. Deelnemers worden meegenomen in het wel en wee van de bodem, leren wat er nodig is om voedzame aarde te realiseren en hoe je je eigen natuurlijke “pokon” kunt maken. Naast deze rijkdom aan informatie bouw je ook een heuse wormentoren zodat je je eigen bruisende bodem mee naar huis kunt nemen. En op kleine schaal kan composteren. Meer lezen over wormenbakken? Check de website van Permacultuur Nederland.

Programma

van 10.00 tot 17.00
De levende bodem: natuurlijk kapitaal en basis voor voedselproductie.

  • Waaruit bestaat het bodemleven? Hoe werkt het, en wat doet het voor ons?
  • Wat vertellen eerdere bodemmetingen over het huidige bodemleven?
  • Hoe kunnen we het bodemleven laten bruisen, hier en op je eigen locatie?
  • Zelf bio-fertilizers maken.
  • Bouwen van wormen compost toren om mee naar huis te nemen.

Deelname aan deze workshop kost €115,00 (ex servicekosten) en is inclusief koffie, thee en je eigen wormen compost toren. Lunch breng je zelf mee.
Meedoen? Reserveer jouw plekje in de workshop via onderstaande aanmeldlink. Wacht niet te lang, want is maar plek voor een beperkt aantal deelnemers.

aanmelden