Workshop bloembommen maken (AL)


 
 

Wat doe je als de biodiversiteit afneemt? Juist! Je plant waar je maar kunt de mooiste bloemen. Niet alleen om het plantenrijk te redden, maar ook om het rijk der dieren een zetje in de juiste richting te geven. Hoe? Bijvoorbeeld met een bloembom! Een bloembom is een pakketje bloemzaadjes, beschermd door klei en compost. Het zijn kleine ronde bolletjes met daarin verstopt de potentie om mensen te verrassen met tientallen bloemen. Je stopt ze zo in je jaszak en ze liggen lekker in de hand. Ideaal dus om bij je te hebben voor het geval je een plek ontdekt die wel wat meer groen kan gebruiken. Je gooit ze makkelijk voorbij een (bouw)hek naar een plek die anders onbereikbaar is.

Guerrilla Gardening

In deze workshop ga je met Jenny van Guerrilla Gardeners aan de slag met het maken van bloembommen. Na afloop krijg je de bloembommen die je zelf hebt gemaakt mee en een extra zakje bloemzaad mee naar huis. Het zijn zaden die nu nog gezaaid kunnen worden.

Bloembommen maken is ook geweldig om met kinderen te doen. Maar ook in je eentje is het heerlijk om zo puur bezig te zijn met klei, compost en zaadjes. Met het maken en vervolgens verspreiden van de bloembommen zorgen de Guerrilla Gardeners voor meer bloemen in de stad. Want meer bloemen betekent meer insecten en meer vogels. Maar pas op! – niet iedere bloembom is een ‘goede’ bloembom. Als je de verkeerde zaden gebruikt kan de bloembom schadelijk zijn voor inheemse planten.

De workshop is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt zelfstandig meedoen als je ouder bent dan 13, maar ook kinderen zijn samen met een ouder van harte welkom.

Meedoen

Er is een workshop om 12.45 uur, direct na kindervoorstelling De Gruffalo, en om 14.00 uur. De workshop duurt ongeveer drie kwartier.

Je kunt je online aanmelden via onze ticketshop.
Kosten zijn €15,00 p.p incl materialen en extra zaadjes voor thuis. Kom je samen met je kind, dan komt er €5,00 extra bij. Voor ouder en kind samen is ’t dus €20,00.

T’IS MIS OP ZONDAG

Deze activiteit is onderdeel van T’is Mis op Zondag. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van T‘is Mis op Zondag bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.