Workshop: Biomeiler Bouwen


Artist in residence: Chris Hoyer NL/DE/IT

Deelt een maandlang zijn kennis en gaan we ecologische en permacultuur technieken toepassen voor een off grid village en voedselbos Metaal Kathedraal en worden er tal van workshops gegeven door Chris.

Biomeiler!

Nog nooit van gehoord? Warmte genereren met en biomeiler is een beproeft systeem waar noeste arbeid voor nodig is en goed boeren verstand. Hiermee kan je je huis en douche verwarmen tot 60 graden zonder dat je het je gas en of electriciteit kost. Welkom in de low tech world van ongekende mogelijkheden!

Gedurende deze dagen zie je films en leer je over de technieken die warmte genereren middels compost. Dit kan op vele manieren. Met een biomeiler hou je na 1,5 jaar prachtige vruchtbare aarde over. Biomeiler .nl gaat deze aarde van biomeiler eigenaren verkopen, zodat verweg gelegen natuurgebieden met rust gelaten worden en wij zelfstandig vruchtbare aarde kweken. Twee dagen lang wordt je ondergedompeld in deze wondere wereld! Deze biomeiler kan klein en groot gebouwd worden, afhankelijk van de warmte behoefte. Je kan dit in het klein toepassen in je eigen tuin en je schuur bijvoorbeeld verwarmen.

Een biomeiler is een grote composthoop waaruit warmte wordt onttrokken die nuttig gebruikt kan worden. Bacteriën breken houtsnippers af tot houtcompost die zeer voedzaam is voor planten. Bij deze omzetting komt veel warmte vrij (tot 60 graden) die benut kan worden. Met een warmtewisselaar van kunststof slangen waar water door gepompt wordt kan de warmte naar een woning of opslagvat getransporteerd worden. De opbouw is heel simpel en low-tech, maar in de afgelopen jaren is veel ervaring opgedaan om de opbouw en afbraak makkelijker en sneller te maken. Tijdens de workshop gaan we een biomeiler in het Bramenbosch bouwen.
2 dagen. Van 10 tot 16.00
in de ochtenden ontvangen je informatie en krijg je lezingen.

2 dagen voor € 200,– ex btw

incl. lunch.
Kom met laarsen en warme kleding.

Minimal number of participants: 5. Maximal 25

Aanmelden: mekkademeern@gmail.com