Wildpluk expeditie door de eetbare woonwijk Rijnvliet


Het komende seizoen gaan we regelmatig op wildpluk in de wijk eetbare woonwijk Rijnvliet, Ga je mee om te proeven wat er allemaal eetbaar en medicinaal is?
Wildplukken noemen we ook wel: Oogsten zonder te zaaien. Deze wilde planten bevatten vaak meer voedingstoffen dan de veredelde planten die we in de supermarkt vinden en als je weet wat je kan plukken en eten uit je lokale omgeving ontstaat er vaak ook meer verbinding met de directe leefomgeving.

We gaan op stap met Rens Spanjaard om de wijk beter te leren kennen.

Rens Spanjaard is van huis uit kok én natuurgids. Rens weet niet alleen wat eetbaar is, maar ook hoe je het moet bereiden. Want eetbaar en lekker is niet hetzelfde. Weinig mensen zullen genieten van een handje rauwe knoflook en toch is het onmisbaar in onze keuken. Hetzelfde geldt voor wilde ingrediënten, je moet weten hoe ze te gebruiken. Tijdens zijn wildpluk wandelingen voor volwassenen vertelt Rens over culinaire toepassingen én over de medicinale eigenschappen van planten. Waar ze vroeger voor gebruikt werden en hoe ze tegenwoordig bij kunnen dragen aan een gezond leven.

We verzamelen voor de Metaal Kathedraal op de parkeerplaats om 15:00 uur de wandeling duurt 1,5 uur

Heb je vragen of wil je meer weten over wildplukken neem ze mee en stel ze tijdens de wandeling op:
Woensdag: 24-05-2023 – van 15:00 tot 16:30 uur

Wilt u mee op Wildpluk? u kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: Voedselboswachter@metaalkathedraal.nl

Kosten: 20,- euro kaarten zijn te koop via onderstaande link
https://eventix.shop/k9kfgxvj

Koffie & thee is aanwezig