WILDPLUK EXPEDITIE DOOR DE EETBARE WOONWIJK RIJNVLIET


Welke planten groeien hier graag en welke zijn goed voor jou? Planten leven vaak vrij onopgemerkt om ons heen. Hoe kunnen we ons zintuigelijk meer openstellen voor planten? Kok en natuurgids Rens Spanjaard neemt je mee in de levens van planten met een aantal observatie-oefeningen waarmee je contact maakt met de plant en de omgeving; het eigenhandig zien, ruiken, proeven en ervaren van de planten. Iedereen zal hierbij heel uiteenlopende kwaliteiten ontdekken. Dat maakt een gezamenlijke wandeling vaak zo leuk, rijk en leerzaam. Onder leiding van Rens denken we hierover na en Rens vertelt over onze relatie met planten, met name het spanningsveld tussen eetbaar en medicinaal. Welke planten groeien hier graag en welke zijn juist goed voor jou? Dus ontdek, proef en ruik met hem de verborgen levens van planten om ons heen.

Het komende seizoen gaan we regelmatig op wildpluk in de wijk eetbare woonwijk Rijnvliet, Ga je mee om te proeven wat er allemaal eetbaar en medicinaal is? wildplukken noemen we ook wel: Oogsten zonder te zaaien. Deze wilde planten bevatten vaak meer voedingstoffen dan de veredelde planten die we in de supermarkt vinden en als je weet wat je kan plukken en eten uit je lokale omgeving ontstaat er vaak ook meer verbinding met de directe leefomgeving.

We verzamelen voor de Metaal Kathedraal op de parkeerplaats om 15:00 uur de wandeling duurt 1,5 uur

Heb je vragen of wil je meer weten over wildplukken neem ze mee en stel ze tijdens de wandeling op:  Woensdag: 12-04-2023 – van 15:00 tot 16:30 uur

Wilt u mee op Wildpluk? u kunt zich aanmelden door een ticket te reserven

Kosten:  15,- euro kaarten zijn te koop via onderstaande link

Koffie & thee is aanwezig