Wijkmakerij: samen de wijk versterken met Business Bakken


Er is veel capaciteit en talent in de wijk. Ook komt er heel veel geld de wijk in. Maar zowel capaciteit, talent als geld stromen net zo makkelijk de wijk weer uit. Dat kan anders! Hoe kunnen we onze eigen talenten, capaciteit en geld inzetten om onze eigen huishoudens én het huishouden van de wijk te versterken? Hoe benutten we de overvloed van moeder natuur? Hoe kunnen we door zelf organiseren de wijk leuker, mooier, eetbaarder, gezelliger én ondernemender te maken? En tevens op een eenvoudige manier geld besparen?

Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Tijdens de workshop Businessbakkerij gaan we dat beleven. Dit doen we met Carla Onderdelinden van WijkMakerij Dukenburg (Nijmegen) en Transitiereizen. Zij neemt jullie mee in de werkwijze van de WijkMakerij Dukenburg en we gaan eenvoudige businesscases op een bierviltje maken. Op maat voor Rijnvliet natuurlijk.

Waar: Metaal Kathedraal
Wanneer: 28 mei
Tijd: 19:00
Prijs: €10*
Tickets: metaalkathedraal.nl/tickets

*de standaardprijs is 10€ maar zit je even krap bij kas, dan is dat geen probleem en draag je bij wat je zelf kan en wil bijdragen: niets/koekje bij de koffie/€5/etc. Schrijf je in door een mail te sturen naar voedselboswachter@metaalkathedraal.nl. Je mag er ook voor kiezen om (deels) voor een ander te betalen om te zorgen dat iedereen mee kan doen.