We Are Water concert


Waterbiennale Utrecht presenteert:

We Are Water

Twee kunstenaars collectieven bundelen hun krachten .De makers van Amersfoorts kunstinitiatief We Are Water brengen een ode aan water in hun concert-tour die tijdens de zomermaanden op meerdere locaties een podium krijgt. Op donderdag 21 juli gebruiken zij Metaal Kathedraal als speelveld voor een onvergetelijke live performance van 45 minuten.  En daarna ga je op reis in de wondere wereld van de Beeldjutters. Een fontein show van bijzondere makers die prachtige beelden projecteren op de fontijn in het water van Rijnvliet.

Musici, lichtontwerpers, beeldend kunstenaars en geluidskunstenaars nemen de toeschouwer in het Hemelryck Metaal Kathedraal mee in een reis langs de velen gezichten van water, waarin de relatie tussen mens en water centraal staat.  Na het concert wordt het publiek meegenomen naar  de entree van voedselbos Rijnvliet waar de eindshow van de Beeldjutters zal plaatsvinden in de waterwegen langs Metaal Kathedraal.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt dankzij Provincie Utrecht.

Het concert is onderdeel van de grotere We Are Water tentoonstelling die van 16 juni t/m 31 juli te zien is in het Amersfoortse Rietveldpaviljoen, (Zonnehof 8, 3811ND Amersfoort). De tentoonstelling is een initiatief van audiovisueel kunstenaar Victor Dissel (22) en kunstfotograaf René Dissel (60). Vader en zoon nodigen jonge talenten en ervaren makers uit om samen aan de slag te gaan met het thema mens en water. Dit levert een expositie op waarin de bezoeker wordt ondergedompeld in de kracht en pracht van water middels interactieve kunstinstallaties, sculpturen, foto’s en schilderijen. Naast het brede spectrum aan kunstervaringen schenkt We Are Water ook aandacht aan de betekenis van water in het actuele klimaatvraagstuk. Bijvoorbeeld door een serie lezingen over de toekomst van waterstof en energietransitie door Waterstofmagazine. Hoe kan water onze planeet redden?