WaterWachterExpeditie: Wij Water met Claudia Jansen en Frank Silvis


Voor (groot)ouders en (klein)kinderen! Ook zin om te komen? Morgen vieren we hoe bijzonder water is. Kinderen gaan met jou mee op de reis van je leven!   (Her)Ontdek samen met WaterExperts Claudia Jansen en Frank Silvis de quantum kracht van water in jezelf en om je heen. DEZE ZONDAG zijn de kaartjes GRATIS!  Met dank aan Provincie Utrecht. Morgen vieren we feest omdat water zo bijzonder is! Ga je mee?

Ieder kaartje geeft toegang aan 1 volwassene & 1 kind 5+ . Heb je meer kinderen, neem ze mee! Neem goede regenkleding mee!

AANMELDEN  is nodig via hallo@metaalkathedraal.nl zodat we weten wat er nodig is aan materialen, broodjes en drinken.

Ouders, grootouders, beleidsmakers, wijkbewoners en nieuwsgierigen worden met hun kinderen uitgenodigd mee te wandelen tijdens deze WaterExpeditie.

Wij Water is een WaterWachterExpeditie die wordt begeleid door Claudia Jansen betrokken bij de ontwikkeling van WaterSchool Utrecht, schrijver van het boek de ziel en de school en oud regiodirecteur van Vitens Frank Silvis van vortexvitalis.nl . Samen nemen zij ons mee op reis op het landgoed Metaal Kathedraal en bekijken we vanuit hun ogen naar water aanwezig op het landgoed en in onszelf.

Hoe communiceren we met het water in onszelf en om ons heen? Hoe leren we water weer kennen? Hoe kunnen we het water weer in haar kracht zetten en met het water samenwerken?

Claudia en Frank zijn water experts vanuit de praktijk. Echte doeners die in samenwerking met kinderen, water, boeren, techneuten, planten en dieren de wereld van Quantum ervaarbaar maken. Door nauw samen te werken met water ontdekken zij iedere dag weer de wonderen van water en delen ze dat vanuit hun werkveld. Vandaag nemen zij (groot)ouders en kinderen mee in de wereld van water om iedereen te laten beleven waartoe we in staat zijn in communicatie met water.

Reis je mee als WaterWachter in spé?

WaterWachter is een gedachtegoed dat in de afgelopen decennia ontwikkeld is vanuit de WaterSchool van Makkink en Bey. Gedurende de WaterWachterExpedities krijg je feeling over de opleiding WaterWachter en ontvang je na afloop een certificaat.

(Groot)ouders en hun (klein)kinderen worden als duo uitgenodigd om met bijzondere waterexperts op pad te gaan en water opnieuw te leren kennen. Gewoon, in Utrecht. Veelal vinden we water, zeker in Nederland, de gewoonste zaak van de wereld. We beseffen amper dat wij als mens grotendeels uit water bestaan en dat al het water op de hele wereld integraal met elkaar is verbonden. Op het kennisniveau van de betrokken experts gaan kinderen en hun (groot) ouders water opnieuw leren ontdekken. We ontdekken nieuwe waarheden en worden op natuurlijke wijze begeleid door de aanwezigheid en wijsheid van onze jongste WaterWachters. Gepakt en gezakt voor een heuse expeditie ontdekken we water en doen we onze nulmeting. Wat voor water woont er in ons lokale landschap? Wat doet het daar? wat is de kwaliteit hiervan? En hoe leren we water echt beter kennen?

Dus… hoe “gewoon” is water eigenlijk? En hoe werkt het eigenlijk?

Nulmeting 2022:  Gedurende alle expedities doen we onderzoek en  realiseren we een nul meting van het water om ons heen. Mbv radïesthetische metingen, de feitelijke metingen en die van vervuiling. Zo nemen we iedere seizoen en ieder jaar waar welke veranderingen er zijn en documenteren we deze om onderdeel te worden van het levend waterarchief in Metaal Kathedraal.

WaterBiënnale Utrecht!  “Be like water my friend”

De stad Utrecht heeft dankzij Provincie Utrecht dit jaar te starten met de WaterBiënnale. Een doorlopend proces met een tweejaarlijks publiek event, podium en platform voor veranderingsprocessen dat elke twee jaar toont wat er is onderzocht en bereikt. Een ‘vehikel’ om met een andere bril te kijken, onderzoek aan te jagen en resultaten te implementeren in stad en regio en zo een breed publiek te betrekken in de transitie-processen, en het tonen van een mogelijke toekomst middels verbeeldingskracht. Al het ontwikkelde werk landt permanent in het WaterArchief in Metaal Kathedraal. Een openbare en bloeiende interactieve communitybibliotheek. Analoog en digitaal. Deze wordt gevuld gedurende het traject met een minimale looptijd van 10 jaar om zo een breed publiek deelgenoot te maken met water. 

De WaterWachterExpedities leiden je op tot WaterWachter.

We zijn omringd door water en we bestaan grotendeels uit water. Een WaterWachter is een rol die voor iedereen is weggelegd. Al is het maar om jezelf te leren kennen. Een WaterWachter leert je expedities begeleiden ondersteund vanuit de wereld van Makkink&Bey en de Waterschool. We starten met de expedities vanuit drie waterspiegels:  (Van) Wie is Water (politieke dimensie) met Li An Phoa. WonderWater- (water opnieuw leren kennen) met BlueEarth Innovations Frank Collaris  en Lilly Huis in ‘t Veld en Wij Water (water in onszelf) met Claudia Jansen en Frank Silvis van Vortex Vitalis. Presentatie & opening WaterArchief  1 oktober. 

Loop mee! Doe mee! De WaterWachter die die dag de leiding heeft neemt de lead in de WaterWachterExpeditie en creëert samen met haar experts bewustzijn van/over het water en is de gastheer/ gastvrouw.

Een WaterWachter neemt alle leeftijden mee op expeditie. De WaterWachter inventariseert continue kennis en kent het water door en door. Als voorlichter geeft de WaterWachter rondleidingen in samenwerking met experts, bewoners en beleidsmakers om zo vanuit een educatieve functie je weer te laten verwonderen door Water. Je krijgt je WaterWachter diploma als je alle expedities meeloopt.

Alle WaterWachterExpedities worden actief begeleid door Rianne Makkink van de WaterSchool, Maureen Baas, Metaal Kathedraal, Natascha van den Ban en Frank Silvis Vortex Vitalis

Er worden podcast gemaakt en alles wat verzameld wordt, landt in het WaterArchief in Metaal Kathedraal dat voor iedereen te bezoeken is. De betrokken kunstenaars Finn Bekkering, Rens Spanjaard en Daan Beckers documenteren en leggen alle bevindingen vast om als interactief kunstwerk te laten landen in het WaterArchief in Metaal Kathedraal.