Waterbiënnale 2022: Water & leren vanuit bewustzijn


Water & leren vanuit bewustzijnsprocessen

We worden niet aangestuurd door ons DNA en onze hersenen, maar door ons bewustzijn in samenwerking met het water in ons lichaam. Een lezing van Claudia Jansen, onderwijs- en waterkenner. Zij neemt ons mee in een andere wereld van bewustzijn. Na de lezing is er ruimte voor vragen en dialoog.

Gezondmakend onderwijs is een holistische visie op hoe leren van binnenuit nu werkelijk verloopt via ons lichaam en ons bewustzijn. Dat gaat verder dan lesjes geven over gezondheid. Gezondmakend onderwijs betrekt nadrukkelijk het lichaam en diens fysieke en energetische processen bij het leren wat gevolgen heeft voor wat, hoe en wanneer we iets leren.

Claudia heeft een hele nieuwe leertheorie ontwikkeld en beschreven die uitlegt hoe leven en leren op een natuurlijke manier verloopt. De leertheorie is opgebouwd uit verschillende disciplines waaronder onderzoek naar bewustzijn, water, de nieuwe celbiologie, bio-fotonen, energetische en systemisch werk en haar eigen ervaringen. Het heeft te maken met waar we vandaan komen en waar we naar toe gaan, onze verbinding met het grotere geheel, de aarde en de kosmos. Dit alles heeft gevolgen voor hoe en wat we leren.

Water is een heel belangrijk onderdeel van dit gedachtegoed. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Dat is niet voor niets. Water heeft een belangrijke functie voor ons fysieke lichaam. Maar ze is ook belangrijk op mentaal en emotioneel en spiritueel niveau. Voor ons hele welzijn. Het water in ons lichaam is een informatiedrager en ze draagt de blauwdruk van ons (Multidimensionaal, Oorspronkelijk) Zijn. Water draagt de blauwdrukken van creatie. Daarnaast werkt het water in ons lichaam een belangrijke rol bij de cel tot cel communicatie voor informatie overdracht. Daarnaast is de rol van bewustzijn in het lichaam en in het leerproces van belang.

Wat wordt dan precies bedoeld met bewustzijn? Hoe werkt dat, leren vanuit bewustzijn? Wat is de rol van ons gevoel, het hart en de intuïtieve rede? Het is belangrijk om hier kennis van te hebben omdat wat je leert en hoe je leert, wanneer je leert en van wie, van invloed is op al je cellen en je algehele gezondheid! Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Lesstof wordt letterlijk stof, het beïnvloedt de fysieke uitdrukking van je lichaam! Wat je zegt ben jezelf en wat je gelooft is waar…

Op dit moment is Claudia betrokken bij meerdere ‘school’initiatieven die volgens deze nieuwe leertheorie en visie gaan werken. Claudia werkt nauw samen met Metaal Kathedraal, het kennis & onderzoeksinstituut vanuit de praktijk in quantum zijn werkend met het creërend en zelfherstellend vermogen.

BUITENSCHOOL METAAL KATHEDRAAL: De leertheorie van Claudia speelt een belangrijke rol in de BuitenSchool, waar we in samenwerking met de kinderen en met behulp, begeleiding en ondersteuning van het curriculum team Maureen Baas, Natascha van den Ban en Iris Huizing werkmateriaal ontwikkelen om de kennis en expertise van Claudia praktisch breed overdraagbaar te maken. De Buitenschool Metaal Kathedraal start full-time met het aanbieden van quantum leren in de breedste zin voor kinderen van 5 tot 12 jaar als er 10 aanmeldingen zijn. Kinderen (en ouders) worden begeleid om zichzelf in autonomie te ontwikkelen in de vrije ruimte, de natuur, de levensboerderij en vanuit de 8 labs. Na ongeveer twee jaar zal de Buitenschool de deuren openen voor de leeftijd tot 21 jaar. Alles wat Metaal Kathedraal vanuit de praktijk ontwikkelt, wordt breed overdraagbaar gemaakt voor de medemens die graag kinderen begeleiden in quantum leren.

Meer weten? Tot 5 november! Wil je alvast wat meer lezen?
Kijk dan naar:
www.claudiajansen.nl
www.dezielendeschool.nl
www.ruimtevanliefde.nl
www.metaalkathedraal.nl/home/buitenschool-september-2022/

Kaartjes hebben 50% korting met dank aan Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht en kosten slechts 11 euro.

Wil jij water opnieuw leren kennen?

Waterbiënnale.nl presenteert workshops, lezingen, expedities en een WaterArchief over water. In hoeverre kennen we water echt? En als we water als natuurlijk fenomeen echt in haar kracht zetten, kunnen we dan de wereld in onszelf en om ons heen echt gezond maken? Ontdek met ons mee!

(van) Wie is water, Wij Water en Wonderwater

In 2022 staat Utrecht in het teken van Water. Om al onze leringen en aannames los te laten, en water echt opnieuw te leren kennen zijn waterexperts en kinderen samen lokaal op reis gegaan. Tijdens vele WaterExpedities hebben we het Wonder van Water ontdekt, (van) Wie water nu eigenlijk is en hebben we ervaren dat Wij Water zijn, dat water geheugen heeft en dat ons intentiegericht bewustzijn water beïnvloedt Echt waar? Echt waar!

We blijven steeds meer nieuwe waarheden ontdekken die ons compleet verbazen, verwonderen en onze natuurlijke staat van zijn onvoorstelbaar verrijken. Deze ervaringen maken we graag breed deelbaar met kinderen en voor volwassenen.

Extra serie workshops

Daarom organiseren we in oktober en november een extra serie workshops en duiken we nog verder de diepte in. En leren we de magie van water in relatie tot genezing, frequentie, energie, informatie, geheugen en bloed kennen.

WaterAchief

Alle ontdekkingen van geniaal water maken we ervaarbaar in het WaterArchief dat we openen op 6 november 2022.  Een interactieve plek waarin je onze waterreizen ook zelf weer kunt beleven. Want als water magisch is, wat zijn wij dan als mens? Juist ja! We hebben niks meer te verliezen! Vortex je mee de diepte in?