Waterbiënnale 2022: De boodschap van water! 5+


Wist je dat water ook wel beschouwd wordt als de bron van het leven? Ongeveer 70% van het aardoppervlak is bedekt met water. Het menselijk lichaam bestaat ook voor 70% uit water. Maar WAT gaat er eigenlijk in het water ZELF om? Dat gaan we vandaag uitzoeken!

De boodschap van water zichtbaar gemaakt door ontwerper en architect Rianne Makkink van WaterSchool en Yuka Mizusawa, arts en leerling van Masaru Emoto. Samen nemen zij kinderen mee in de wondere wereld van water. Een interactieve lezing om in gesprek te gaan met het water.

Rianne Makkink is initiatiefnemer van de WaterSchool. Een zelf geïnitieerd project van Studio Makkink & Bey, de ontwerpstudio van Rianne Makkink en Jurgen Bey. Deze speculatieve school, georganiseerd rondom water als essentiële materie, maar ook als holistisch, sociaal en politiek fenomeen, stelt een heroverweging van het huidige/bestaande economische en infrastructurele model van het onderwijs voor.

Yuka Mizusawa is Hado-instructeur voor het Emoto Peace Project en is opgeleid door de Japanse onderzoeker Masaru Emoto. Emoto onderzocht het vermeende vermogen van water om informatie op te slaan en over te dragen. Hij vroor verschillende watermonsters in die voorafgaand werden blootgesteld aan muziek of woorden. Zowel muziek als woorden dragen bepaalde trillingen over die door het water worden opgevangen. Door de bevroren ijskristallen met speciale technieken te fotograferen kan deze informatieoverdracht worden gevisualiseerd.

Masaru Emoto’s experiment in dankbaarheid: https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=SDNhH8deZPg&feature=emb_logo

Extra

Rond 12.00 uur, aan het einde van de Emoto workshop voor kinderen, neemt Caspar Plompe van Watergas.nu de kinderen mee in nog meer werelden van water. Hij laat ons zien dat water niet alleen een boodschap heeft maar ook dat water kan genezen, dat je met water kan lassen, snijden en zelfs branden… Caspar maakt vuur met water en laat het ontploffen. Kan dat? Krachtwater heeft niet alleen kracht door positiviteit, maar ook echt fysieke kracht. Zien is geloven!

Kaartjes hebben 50% korting met dank aan Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht en kosten nu 7 euro.

Wil jij water opnieuw leren kennen?

Waterbiënnale.nl presenteert workshops, lezingen, expedities en een WaterArchief over water. In hoeverre kennen we water echt? En als we water als natuurlijk fenomeen echt in haar kracht zetten, kunnen we dan de wereld in onszelf en om ons heen echt gezond maken? Ontdek met ons mee!

(van) Wie is water, Wij Water en Wonderwater

In 2022 staat Utrecht in het teken van Water. Om al onze leringen en aannames los te laten, en water echt opnieuw te leren kennen zijn waterexperts en kinderen samen lokaal op reis gegaan. Tijdens vele WaterExpedities hebben we het Wonder van Water ontdekt, (van) Wie water nu eigenlijk is en hebben we ervaren dat Wij Water zijn, dat water geheugen heeft en dat ons intentiegericht bewustzijn water beïnvloedt Echt waar? Echt waar!

We blijven steeds meer nieuwe waarheden ontdekken die ons compleet verbazen, verwonderen en onze natuurlijke staat van zijn onvoorstelbaar verrijken. Deze ervaringen maken we graag breed deelbaar met kinderen en voor volwassenen.

Extra serie workshops

Daarom organiseren we in oktober en november een extra serie workshops en duiken we nog verder de diepte in. En leren we de magie van water in relatie tot genezing, frequentie, energie, informatie, geheugen en bloed kennen.

WaterAchief

Alle ontdekkingen van geniaal water maken we ervaarbaar in het WaterArchief dat we openen op 6 november 2022.  Een interactieve plek waarin je onze waterreizen ook zelf weer kunt beleven. Want als water magisch is, wat zijn wij dan als mens? Juist ja! We hebben niks meer te verliezen! Vortex je mee de diepte in?