Voedselpodium Kunstexpo | Eetbare reis door de biologie


Eindexpositie van Artist in Residence Roland van Dierendonck.

EXPOSITIE

Ervaar het voedselweb: bekijk een installatie en neem plaats aan tafel terwijl u luistert naar verschillende sprekers die reflecteren met statements over voedsel en processen.

– SPREKER #1  –
Jippe Kreuning is archeoloog, molenaar & bioloog gespecialiseerd in Middeleeuws-Islamitische denkbeelden over de natuur. Op deze middag neemt hij ons mee terug in de tijd naar de vroegste bekende beschrijving van een voedselketen.

– SPREKER #2 –
Jaco Appelman (Universiteit Utrecht) is niet in een hokje te vatten, zijn interesses reiken van informatiesystemen tot biomimicry. Op deze zondagmiddag zal hij een link leggen van het voedselweb naar denkwijzen over een duurzame toekomst, en ons laten ervaren wat het betekent om in een circulaire economie te leven.

LUNCH

Hoe is het om je een weg te eten door de verschillende niveaus van het voedselweb? Roland sluit zijn residentie af als eerste maker van het Voedselpodium. U kunt zijn ecosystematische lunch komen ervaren en een eetbare reis maken door de biologie. Kom naar deze multidimensionale, interactieve lunch en ga u vergapen aan de kunstinstallatie “It’s Not a Thing, It’s a Process”.

Beide zijn installaties die op symbolische wijze de dynamiek en processen van een voedselweb verbeelden. Roland van Dierendonck is kunstenaar, creatief technoloog en bioloog. In de expositie gebruikt hij gevonden objecten, oude apparaten en levende organismen om de relatie van ons voedsel met het voedselweb ervaarbaar te maken.

Tickets

Een ticket kost €15,- en geeft toegang tot de expositie, de eetbare reis door de biologie (lunch) en het debat.