Voedsellab: Workshop Fermenteren


 
 
Fermenteren kun je leren! Maak je de kennis en kunde van fermenteren eigen. Het is kostenbesparend en biedt grote gezondheidsvoordelen. Met fermenteren zet je je huidige verspillingsketen in als een rijke aanvulling van je voedselvoorraad. En dat allemaal in je eigen keuken!

Hoe dan?!

Tijdens de Workshop Fermenteren met kok- en fermentatie expert Jasper Pos in het Voedsellab van Metaal Kathedraal. De workshop is onderdeel het programma van ‘T is Mis op Zondag 2 juni, begint om 13.00 uur en is rond 14.30 uur afgelopen. We gaan proeven, leren en (in)maken!

Je leert over het tegengaan van de verspillingsketen met schimmels en bacteriën, bestaande en nieuwe toepassingen & Biomimcry. Je gaat naar huis met: pot met Kimchi, eigen gemaakte frisdrank en overheerlijke pickles. En veel opgedane kennis zodat je zelf thuis met fermenteren aan de slag kunt!

Doe mee en schrijf je snel in via onze online ticketshop. Kosten zijn 25 euro p.p. en inclusief het lekkers dat je tijdens de workshop maakt. Om het mee naar huis te kunnen nemen vragen we je om zelf 2 glazen potten (max 500 ml) en 1 glazen fles mee te brengen.

Wie is Jasper

De workshop Fermenteren wordt gegeven door Jasper Pos.

Jasper Pos - docent Workshop Fermenteren

Jasper Pos – docent Workshop Fermenteren


“De afgelopen jaren kook ik naast hobbymatig ook voor mijn werk. Het is mijn ideale vorm van creatieve expressie. Tijdens een lange reis ontdekte ik dat het huidige consumptiesysteem vaak negatieve gevolgen heeft voor de wereld om ons heen. We verspillen zoveel. Tijdens een vorige project heb ik mensen gemotiveerd om met een aantal kleine veranderingen deze verspilling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door te leren hoe je oesterzwammen op koffieprut kweekt. De koffieprut ging de afvalemmer niet meer in en na een paar weken ontstonden er eetbare paddestoelen. Ik wil mensen leren om juist mèt de natuur te werken in plaats van tegen de natuur. Verspilling van nog goede groente tegengaan door samen te werken met de bacteriën die fermenteren is daarvoor een goede manier. Ook ga ik komende tijd in het voedsellab aan de slag op zoek naar innovatieve producten. Zo wordt koken en duurzaamheid een briljante combinatie!”

‘T is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van ‘T is Mis op Zondag! Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met muziek, film, lezingen, muziek, etc. Het programma van ‘T is Mis op Zondag bekijk je op https://www.metaalkathedraal.nl/programma

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.