Treevember


The Pollinators presenteren: Treevember! Het begon al bijna een traditie te worden: het Tree Fest! De afgelopen twee jaar legden we bij Amsterdam en Rotterdam in festival setting samen met de bezoekers in een dag tijd een heus voedselbos aan. Helaas, dit jaar laten de omstandigheden geen festivals toe. Maar we willen november natuurlijk niet links laten liggen. Deze maand is immers bij uitstek geschikt is om bomen te planten. Daarom lanceren we… Treevember! En waar anders dan in Metaal Kathedraal.

Volg de Pollinators en plant een boom!

Ode aan de boom

Tijdens Treevember brengen we een ode aan de boom. Bomen zijn immers niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook essentieel voor het welzijn van de planeet. Ze zorgen voor verkoeling, maken de bodem gezond, slaan CO2 op, creëren meer biodiversiteit én leveren voedsel voor dier en mens. Voedselbossen combineren bovengenoemde eigenschappen en staan daarom wat ons betreft vól in de spotlights in Treevember.

Omdat muziek bij het leven, bij Treefest, en dus ook bij Treevember hoort, brengen we dat dit jaar online! Met de band Moon Collective in een voedselbos, met een nummer over The shapes of Autumn: bomen die hun zaden laten vallen, zodat die in de lente kunnen gaan groeien.

Opnames van Shapes of Autumn zijn in Metaal Kathedraal om de lancering van Treevember van the Pollinators kracht bij te zetten!